Вторник, 7 Май 2024, 16:06

И Пирдоп скочи срещу класирането на програмата за саниране

19 Януари, 14:01
(3) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1454 3


Докога малките общини ще бъдат тънещи в забрава – пита кметът на Пирдоп Ангел Геров. Общината е подала девет проектни предложения за саниране на многофамилни жилищни сгради. Четири от тях са отпаднали, а пет са в списъка с резервите, въпреки че са изпълнили абсолютно всички критерии.
Позицията си кметът изрази в остро писмо, което изпрати до регионалната министерство. Според него при съставяне на класирането е нарушена точка 4 от Насоките за кандидатстване, където се определя обхвата на програмата в дефиницията попадаща за селските райони. Съгласно „Споразумението за партньорство 2021-2027“ трябва да има заделени 15 млн. лева, които не са достигнати, но въпреки това проектните предложения на община Пирдоп са в резервите, поради недостиг на финансиране. Тоест в разрез с правилата парите за саниране са насочени към други категории общини.
Преди малко повече от седмица и кметът на Костенец Йордан Ангелов се възмути от класирането, като отново изпрати писмо до МРРБ, а депутатът Младен Маринов обеща да повдигне въпраса в Народното събрание.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (12) (4)
    1. добавен от: Анонимен 19 Януари, 14:22

    Прибраха ни парите за скъпите фиктивни паспорти, някой хора забогатяха за един месец, скалъпено, съмнително класиране за връзкари... Как така нямаме нито един одобрен блок, нали имаше лимити, обещания, колко хитро подведоха хората ... ГРАБЕЖ??!!! Интересно как досега живяхме без тия паспорти?! Независимо, че сме включени в списъка с резервите с 20% участие, няма да кандидатстваме! За парите които уж трябва да платим между 6000 и 8000лв. какво ще ми сменят ... евтини материали с завишена цена и некачествено изпълнение?! Имам дограма, имам изолация, само един покрив евентуално.

    • (5) (6)
      1. добавен от: Aнонимен 19 Януари, 20:09

      Но нямаш буквар, а имаш нужда от него.

  • Отговори (4) (3)
    2. добавен от: Анонимен 20 Януари, 10:39

    Не казвай хоп,преди да си скочил.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete