Понеделник, 29 Април 2024, 05:37

Илияна Йотова откри Регионален граждански инициативен комитет в Ботевград за подкрепа на президентската двойка на БСП

5 Октомври 2016, 20:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3310 52


„Числото 13 няма как да бъде забравено и дано ни носи късмет”.  С тези думи кандидатът за вице-президент на Република България Илияна Йотова започна срещата си разговор със симпатизанти и съмишленици в село Трудовец  днес от 11ч. Това тя съобщи , след като станаха ясни номерата на бюлетините за предстоящите президентски избори, които бяха изтеглени с жребий в ЦИК.

По-късно, от 12.30 ч , Йотова откри Регионалния граждански инициативен комитет за общините Ботевград, Правец и Етрополе, който подкрепя кандидат-президентската двойка на БСП.
След това кандидатът за вице на ген.Радев се срещна с местен бизнесмен – управителят на фирма „ Накмаш”,Александър Атанасов, който запозна Йотова с целия работен процес, производствените мощности и реализираните проекти с европейско финансиране. По време на посещението си в двете населени места Йотова бе придружавана от Румен Гунински-кмет на община Правец и член на Националния предизборен щаб на БСП, от Александър Манолов-председател на Областния съвет на БСП в Софийска област и Бисер Бъчваров – областен координатор.

„Ние сме на прага на един решаващ избор, в които БСП ще спечели. Виждам го в очите на хората ,с които се срещам”, така с нескрита доза оптимизъм кандидатът за вице-президент представи виждането си за изхода от предизборния процес пред мнозинството възрастни хора в Трудовец.  По думите й само тя и ген. Румен Радев правят повече от един месец предизборна кампания, а останалите  политически  сили се криха. По отношение кандидатурата на ГЕРБ за президент – Цецка Цачева, бе заявено от Йотова, че именно благодарение на Цачева Народното събрание спря закона за децата с увреждания. Кандидатът за вице обясни защо за БСП е важно да има такъв кандидат за президент като ген. Радев, а именно защото България има нужда от сигурност, както вън от страната, така и вътре в самата нея.  В качеството си на отговарящ  за кризата с миграцията и бежанците и за борбата с тероризма, Йотова с тревога сподели, че броят на бежанците в България до края на август са достигнали 12 хиляди, като очакванията са те да достигнат над 20 хиляди в края на октомври.
Илияна Йотова  очерта няколко основни насоки в бъдещата си работа с ген. Румен Радев. На първо място това е укрепването на границите – турската и сръбско-гръцката. „Това е тежката дума на ген. Радев и нашата цел е да намалим до максимум пропускливостта през тях”, заяви Йотова. На следващо, не толкова маловажно място кандидатът за вице наблегна на необходимостта от промяна в политиката с Русия. „България е най-големия ястреб срещу Русия и това повече не може да продължава, заради историческата връзка между двата народа”. Йотова добави още, че кандидат-президентската двойка от БСП е за час по-скоро прекратяване санкциите срещу Русия. Тя заяви, че имат съществена разлика с ГЕРБ по отношение отпускането на визи за турските граждани и бе категорична , че това няма да бъде допуснато от тях.
 
Кандидатът за вице-президент Илияна Йотова определи пред аудиторията трите важни приоритета в работата на бъдещата президентска институция. Това са справяне с демографската криза, здравеопазването и образованието. С тревога тя съобщи пред възрастните хора в Пенсинерски клуб „Весел живот”, че България е най-бързо намаляващата страна и до 20105 г ще наброява 5 милиона жители, в условия на много рязка смяна на междуетническите групи. По отношение на здравеопазването Йотова коментира – „Вместо да ни лекуват ,ни искат пръстови отпечатъци, все едно сме престъпници. Болниците се превърнаха в  търговски средища”. За образованието тя посочи, че е също елемент на националната сигурност. „Сега преди изборите Бойко Борисов купи учителите, като им обеща да вдигне заплатите им с 10%. Само,ч е това може да стане след Нова година, а след това пък да каже , че парите са необходими за бежанците”, заяви Йотова. Тя подчерта, че някой има интерес младите хора да не са образовани, защото те са най-лесно манипулируеми. Тя заяви, че 27 години след прехода в България са затворени 1 000 училища.
 
Финалните думи на кандидатът за вице-президент на БСП бяха-„Ние искаме не просто да спечелим изборите, а искаме цялостна промяна в държавата”.

„България има президентска институция, но няма президент-личност”. Това каза пък Румен Гунински.Така той обясни мотива на БСП за смяна на държавния глава. По думите му с един президен като Цецка Цачева, България е обречена на още закрити училища. „Държавата се управлява като еднолична фирма и решенията се вземат еднолично”, подчерта Гунунски. Според него БСП обаче е допуснала една грешка, като се стигна до там, че за 1 млрд. дълг на държавата, стачкуващите свалиха Орешарски, а днес за 16-те милиарда дълг , левите си мълчат. Той обаче припомни на аудиторията, че по времето на Орешарски 500 млн.лева бяха заделени за общините. Гунински заяви, че днес големите пари са в големите градове и нищо не се прави за малките общини. Той даде пример с Бургас, където са съсредоточени 800 млн.лева. Освен това той подчерта, че бюджета на София е 1млрд и 400млн. лева. Накрая кметът на Правец призова за повече действия от страна на БСП в посока на справедливи политики по отношение на разпределянето на  държавните средства и приоритетите, които държавата прилага.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (52)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:18

    България е най-бързо намаляващата страна и до 20105 г ще наброява 5 милиона жители :shock:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:21

    Ми гуньо чи го крепи в друга община? Или викаш не е друга, същата е...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:26

    nikolinka 1-va kipra . :) :)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:32

    Йотова коментира – „Вместо да ни лекуват ,ни искат пръстови отпечатъци, все едно сме престъпници.
    МИ ВСЕ ЕДНО НЕ СТЕ, А?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:39

    Крaсивa жена ,надарена ,изобщо жена та един път.Не могат да и стъпят на малкия пръст .

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:39

    Иванушка , рецетира ли стихотворенаие на комунистическа тематика пред шефовете? Само смей.да си се изложил!
    Продажнико долен, за колко гроша продаде общината на червената мафия и за пореден път Гуньо ,да го раздава като местния валия в Ботевград. Запомни едно!Ботевград повече няма да стане тоталитарен бастион на комунистите.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:45

    E няма, това му беше за последно. След което ще изчезне от лицето на земята......

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:46

    Лепa жена и говори много истини .Брaво казва нещата с истинските имена .

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:47

    №4, ти от колко години си в затвора? :roll:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 21:49

    Nikito e po-hubava.ama neise da ne mi se kara :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete