Понеделник, 29 Април 2024, 02:14

Илияна Йотова ще посети Трудовец и Ботевград

4 Октомври 2016, 09:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2414 24


Илияна Йотова, издигната за кандидат за вицепрезидент от БСП, ще посети Ботевградска община утре – 5 октомври. От 11.00ч тя ще се срещне с жители на село Трудовец в Пенсионерски клуб „Весел живот”, а след това в 12.30 ч ще открие официално Гражданския инициативен комитет в подкрепа кандидатурата на ген. Румен Радев за президент и нейната кандидатура за вице-президент на Република България.
 
Илияна Йотова е родена в София, завършва Френска езикова гимназия, след което интересът и към българското Средновековие я насочва към специалността „Българска филология“ в Софийския университет. По-късно специализира в елитната френска Национална школа за администрация.
 
Тя става едно от лицата на „По света и у нас“ непосредствено след Промяната през 1989 г., издига се до водещ на централната емисия в 20:00, а по-късно и до шеф на новините по Българската национална телевизия.
 
След събитията през януари 1997 г. решава, че не може да бъде част от пропагандната машина на Иван Костов и напуска телевизията, за да оглави Пресцентъра на БСП. Тя остава десет години на този пост, когато е избрана на първите евроизбори в България. Днес тя е една от малцината, които неизменно получават доверието на българските избиратели и представлява нашата страна в Европейския парламент.
 
За изминалите девет години Илияна Йотова работи по много широк спектър от въпроси. В час от тях ставаше дума за тясно национален български интерес, а в други - за горещи теми на вниманието на цяла Европа. Тя бе първият политик в историята на европейските институции, който повдигна темата за Черно море и интересите на българския риболовен сектор - въпрос, който до този момент напълно отсъстваше от политиката на ЕС. Работата на Илияна Йотова успя и през този мандат да преплете успешно българските и общоевропейските интереси. Тя бе автор на одобрения с единодушие от пленарна зала на Европейския парламент доклад за развитието на планинските региони. Илияна Йотова се пребори за отделни средства във Фонда за регионално развитие на ЕС през следващия програмен период. Тези пари ще отидат за инвестиции в инфраструктура в малките населени места не само в Родопите например, но и в другите високопланински участъци на европейската карта.
 
Илияна Йотова бе сред най-активните участници в специално създадената комисия „Антимафия“ и допринесе за написването на доклада за общоевропейски мерки за борба с корупцията и организираната престъпност. Една от нейните идеи бе единодушно включена в доклада - създаването на европейска прокуратура, защото, както неведнъж е подчертавала г-жа Йотова, корупцията и организираната престъпност не са язви само на една или друга държава членка.
 
 В тази връзка Илияна Йотова винаги се е борила за премахването на двойните стандарти, често прилагани срещу България още от присъединяване на страната ни към ЕС през 2007 г.. Тя е категоричен противник на ежегодните  доклади на Европейската комисия за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешните работи. Според нея те отдавна са загубили стойността си и служат единствено за вътрешнопартийни боричкания в страната и инструмент в ръцете на някои европейски лидери, с който те държат България извън Шенген. Илияна Йотова се обявява категорично в подкрепа на пълноправното членство на страната ни в пространството за движение без граници.
 
В началото на настоящия мандат на Европейския парламент тя стана един от най-високопоставените българи в тази институция, след като колегите и гласуваха доверие и тя зае поста зам.-председател на Комисията по вътрешни работи на ЕП. Там Илияна Йотова се бори за българския национален интерес в тежките времена на мигрантска криза не само за нашата страна, но и за целия ЕС. Категорично настоява за общоевропейски решения, които да не превръщат България и Балканите в огромен бежански лагер, както и за повече пари от бюджета на ЕС, без които ще бъде невъзможно за сама държава членка да се справи с огромните предизвикателства на миграционната криза.
 
Илияна Йотова успешно съвместява своята работа в Европейския парламент с място в ръководството на Българската социалистическа партия. Тя е кандидат за вицепрезидент на Република България от 10 септември 2016 г.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (24)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 09:47

    Червени. Боклуци.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 10:17

    Ники, другарката Йотова е издигната за вицепрезидент на ген.Радев.И не пиши толкова дълги статии да се натягаш да столетницата, никой не ги чете.Утре ,като дойде другарката, да не забравишда вземеш Гуньо-агент Гочев и кажете на Газалюговр, делегацията да не ходи при него, та после Буратино да не е обяснва, че няма нищо общо БСП, нищо че цялата община разбра кои са му шефовете.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 10:21

    Тинчев, ха да видим, когато дойде госпожа Цачева, дали съветниците от ГЕРБ Цолов и Иванов ще е пуснат такава напоителна статия, или ще потвърдят,че са троянските коне на БСП в ГЕРБ.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 10:25

    Червената мафия ще идва пак да моли пенсионерите да ги изберат.Мазохисти.70 години пият кръвта на народа и все не им стига.Да вървят в Правец Гунински да ги посреща, нали от там са закърмени с идеите на Тату.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Запознат 4 Октомври, 10:31

    Тролче 2,3,4, тия опорни точки се изтъркаха...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ДО №4 4 Октомври, 10:42

    Не 70, а 72 години и 25 дни :idea:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: орханиец 4 Октомври, 10:46

    За съжаление,отърване и от наследниците на комунистически фамилии,като Йотови,Бокови,Пръмови,Велчеви,Живкови,Златеви,отърване няма и няма да има! :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 10:48

    Ми като не щете - много ясно! Как цял свят се отърва от червените боклуци, само в бълХария и Северна Корея не можаха?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 10:56

    Пенсионерски клуб"весел живот"- ей отживеа си ти пенсии :) :) :)

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete