Събота, 18 Май 2024, 15:09

Има сделка! Елин Пелин и Горна Малина се договориха за депото

29 Октомври 2017, 17:45
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2406 3


Общинските съветници в Елин Пелин одобриха сътрудничеството с община Горна Малина за изграждане на депо за битови отпадъци. Споразумение между общините Елин Пелин и Горна Малина е необходимо за съвместно кандидатстване по процедура за финансово подпомагане за изграждането на депо за битови отпадъци. Двете общини не могат да кандидатстват поотделно. Прогнозната стойност на проекта е близо 7 млн. лева, а съфинансирането и собствеността в последствие трябва да бъдат разделени в съотношение 4:1. Община Елин Пелин трябва да плати 80% от проекта, а община Горна Малина 20% от което следва и собствеността да бъде разделена в същото съотношение. Решението стана възможно след като общинския съвет в Горна Малина се отказа от претенциите си безвъзмездно придобиване на депото. Припомняме ви, че в средата на месец септември елинпелинските съветници отхвърлиха сътрудничеството, защото докладната на кмета Симеонов предвиждаше след 10 години община Елин Пелин да се откаже от своята собственост, като безвъзмездно я предостави на Горна Малина. Тогава само съветниците от ВМРО – Нова България и представителя на ДОСТ Любомир Ников подкрепиха предложението на Симеонов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: васил 30 Октомври, 15:35

    В споразумението е записано, чл.21.!,че след изтичане на 8 години от плащанията по проекта Община Елин Пелин ще прехвърли собствеността върху инсталациите на община Горна Малина. Това означава,че община Горна Малина е защититила адекватно и основателно совите интереси. Успех!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Ангел 31 Октомври, 09:54

    Супер... Елин Пелин изгражда, после пълни депото, а накрая Горна Малина го взима ... екстра ! Така Елин Пелин няма да плаща за поддръжката на съоръжението след 8та година, ще си плаща за всеки тон и толкова ;)))

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Данчо 2 Ноември, 11:25

    Дали едни пари не смениха собственика си ???

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete