Понеделник, 6 Май 2024, 05:06

IMI получи първия сертификат за първокласен инвеститор от Министерството на икономиката

9 Март 2016, 15:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3420 28


Заводът за електронни платки в Ботевград разширява производството си с нова база. Компанията "Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД ще инвестира около 4 млн. евро в нови технологични и логистични мощности през следващите четири години. Планираните нови работни места са около 400.

Това съобщи изпълнителният директор на компанията Ерик Де Кандидо при получаването на първия за годината сертификат за първокласен инвеститор от Министерството на икономиката.

Сертификатът е за инвестиция в регион с висока безработица и по тази причина компанията ще се възползва през следващите 24 месеца от насърчителната мярка за възстановяване на част от осигурителните вноски, каза зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева. Тя допълни, че фирмата ще получи и бързо административно обслужване, свързано с част от разработката на проекта.

"Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД е поддоставчик и производител на електронни компоненти и услуги за производителите на оригинални електронни и електрически части и устройства за автомобилния, индустриален и битов сектор.
Над 92% от продукцията на предприятието е за автомобилната промишленост, а останалата част - за потребителския сектор.
Първият завод на компанията е построен през 2002 г. от белгийския собственик "Епик Електроник Асембли". През лятото на 2011 г. белгийците продават завода на регистрираното в Холандия дружество "Кооператив ИМИ Юръп", което е собственост на търгуваното на борсата във Филипините дружество Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI). В резултат на това е променено и наименованието на българската компания и тя става "Интегрейтид Микро-електроникс България".

От основаването си дружеството се развива възходящо и увеличава продажбите си, сочат финансовите му отчети. За 2014 г. приходите на компанията възлизат на 273 млн. лв., а печалбата е близо 37.5 млн. лв. Това е ръст от 30% спрямо предходната година. В предприятието в Ботевград работят 1900 души в момента.

През 2015 г. компанията купи сграда в Ботевград за разширяване на производствената си дейност, а сега предстои закупуването и на оборудването.
"С допълнителен капацитет IMI България може да обслужва повече изисквания на производителите на оригинално оборудване, особено в бързорастящите целеви пазари на автомобилни и индустриални електроника", коментира придобиването на сградата изпълнителният директор на IMI Артър Тан в официалното съобщение преди година.

Основни клиенти на компанията са доставчици за автомобилната индустрия като Valeo, Magna, Magnetti Marreli и Schneider.
През 2014 г. от ръководството на IMI България заявиха, че българското производство носи 20% от целия оборот на компанията майка. Тогава беше обявено и намерението през следващите 4 години да бъдат инвестирани 9 млн. евро в България, от които половината в сгради и имоти, а другата в машини и оборудване.
Управители на българското дружество са Жил Бернар и Джером Су Тан.

Едни от най-важните приоритети на правителството са постигането на макроикономическа и финансова стабилност, която да създаде условия за висок икономически растеж през тази година, каза зам.министър Везиева.
Тя посочи, че фокусът е насочен към подобряване на връзката между бизнеса и висшите училища, облекчаване на административната среда и предоставянето на инвестиционни стимули и мерки за насърчаване на достъпа до финансиране на малките и средните фирми чрез европейски средства.


Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Март, 18:02

    Сертификата е за 2014-2015 г. ,като не включва периода от 1.11.2015 насам.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Март, 18:28

    :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Март, 19:05

    Говори се за инвестиции в бъдещето, което не включва периода преди 1.11.2015 г.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Март, 19:16

    Имат ръст с 30% на печалбите за една година, но да кажат заплатите с какъв ръст са?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Март, 19:47

    "Заводът за електронни платки в Ботевград " - нещо ми звучи тъпо това, я го пооправете, че се излагате!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Март, 19:51

    №3, инвестициите на фирмата в бъдещето нямат нищо общо с Ботевград! Всичко читаво се изнася от циганско-комунистическата овчина - фирми и хора! До 2020 година в "града" ще има само крадливи цигани и комунисти. Само се чудя кой от кого и какво ще краде...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Март, 19:52

    Браво,заслужават награда ИМИ,за разлика от Сенсата

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Март, 19:57

    #4 Какво им е на заплатите- аз съм доволен

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Прасе в кочината 9 Март, 20:09

    И аз съм доволно от помийката! Пък и ако не ме заколят за Коледа - кеф!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Март, 20:33

    N9 а ич?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete