Неделя, 19 Май 2024, 04:20

"IMI" представи проект за транспорт на 387 служители с отдалечено местожителство

13 Декември 2014, 12:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4675 10


Пресконференция за представяне усвояването на проект ”Организиран  транспорт за служителите на „Интегрейтид Микро-Електроникс България”ЕООД” се състоя днес от 11ч във сградата  на фирмата. Договарящ орган е Агенцията по заетостта.

Стойността на проекта е 363 344,60 лв. и е със 100 % безвъзмездна финансова помощ, предоставена от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, съобщи ръководителят на проекта  Иво Василев- HR Manager. Вече е направено 65% авансово плащане на средствата. Неговото реално изпълнение започна на 1-ви ноември, а крайният му срок е 15 месеца - октомври 2015г.

За оставащите 10 месеца, пряко участие в реализацията на проекта имат още трима служители на фирмата - Радка Русева (експерт „Процедури и отчетност”), която направи подробна презентация на проекта пред поканените местни медии, Маруся Котева - координатор и Христина Вузина - счетоводител по проекта.
 
От работещите 1 800 души в „Интегрейтид Микро-Електроникс България”ЕООД” (от които 1400 работници и 400 административен персонал и инеженери) от проекта се възползват 387 лица, които са целева група на проекта. Това са хора, които живеят извън Ботевград.
 
 
„Една от слабостите на пазара на труда, която се отчита  на европейско ниво е,че е много ниска мобилността на работниците, т.е. има райони, в които хората наистина страдат от липса на работа, а в същото време нямат възможност да пътуват до там, където работодателите имат нужда от тях”. Това заяви ръководителят на проекта по повод ползите от проекта и допълни, че за фирмата е изключително важно усвояването на средствата, защото хората, от които има нужда не са само от региона на Ботевград.

„Транспортният разход така или иначе ние го правим, но тези средства, които Европейския съюз ни предоставя, ни помага да се съсредоточим върху още по-важни неща, респективно създаване на още и още нови работни места”, каза още Иво Василев. През настоящата 2014 г Василев посочи, че пресоналът се е увеличил с 300 души, а над 80% от екипите работят на непрекъснат режим.
 

По време на пресконференцията стана ясно, че фирмите, с които „Интегрейтид Микро-Електроникс България”ЕООД” е сключила договор по проекта за транспорт на целевата група са 4 и са одобрени след проведен търг. Сред тях има и местни фирми.

Организираният транспорт за служителите включва осем маршрута с конкретно определен брой пътуващи за едно денонощие. Те са:

Маршрут 1: Трудовец-Ботевград - 62 служители;
Маршрут 2: Литаково-Ботевград - 30 служители;
Маршрут 3: Враца-Ботевград - 60 служители;
Маршрут 4: София-Ботевград - 20 служители;
Маршрут 5: Етрополе-Ботевград - 54 служители;
Маршрут 6: Мездра -Ботевград 1 - 55 служители;
Маршрут 7: Мездра -Ботевград 2 - 46 служители;
Маршрут 8: Мездра -Ботевград 3 - 60 служители.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 16:44

    От данните е видно, че се докарва ръботна ръка от нашата община-90 човека.Всичко друго е договорка с кметовете от друти населени места, а и разбира се ползването на финанси от бюрото по труда. Хитри сте тва европейските чорбаджии , ма ништо не казвате за трудовото възнаграждение, то бележи ли ръст,нивато на заплащане доближава ли се с това, както вашите филиали в други страни,а? Нещо не казвате. Тези хора са си изкарали парите двойно и тройно.Къде ще намерите такава работна ръка толкова ефтино в други европейски държави.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:56

    Трудна работа котьо, особено за неграмотна особа като тебе!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Декември, 18:02

    Защо не казват къкво е възнаградението в техните страни а са дошли тук защото
    заплащат мизирни пари. Защо не кажат колко е печелбата на фирмата. Защо всяка година увеличават мизерните заплати с по 20 лева - подиграфка на хората с труда.
    Защо нашите мениджери - българи са газомииници и гледат само
    тяхното възнаграждение, без да се вълнуват от тези който и изкарват заплатите.
    И още много защо, но няма да има отговор от ръководството!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Декември, 18:09

    Повече от половината на снимките не знаят какво е задължението и във фирмата.
    Повечето от тях са едни паразити които нищо не работят, а чакат пчеличките в цеховете да и изкарат заплатите. Засрамете се и не експлоатирайте хората .

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Декември, 18:22

    Zatova li horata ot nashiat raion ne gi vzemat na rabota v IMI

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: 6 gost 13 Декември, 19:58

    ama nie si imame rabotna raka a te ni dokarvat gladnite vra4ani. a stiga ve4e............

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Декември, 20:32

    tazi deblata desi ot 4oveski resursi e podkupena ot slojiteli na imi da zima samoi ot vraca i mezdra a ot botevgrad da zmamt nai mnogo 1-2 choveka. sushto sam q vijdal kak vliza v toaletnata i kolejka ot vraca i dava molba za rabota na nqkoi ot rodninite s pari v tazi molba :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Декември, 09:48

    Имал съм честта да разговарям с г-н Иво Василев на длъжност, звучаща така чужбински " HR Manager" /веднага тия от Враца и Мездра им става ясно/или по нашенски отдел "Кадри" или "Личен състав"/по разбираемо за тези от горните населени места/ .
    Груб, надменен, егоцентричен, вживяващ се на мениджър от Уолт стрийт с иначе разбиране и тълкуване на нещата от уважаван високопланински джентълмен от Берковица.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Декември, 10:13

    седят и чакат като хиени за някоя далаверка и пари,... не че нещо работят...нали са красиви и интЕлигентни, работата е за грозните и простите работници

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Септември, 17:18

    http://balkanec.bg/images/smile_icon/icon_twisted.gifhttp://balkanec.bg/images/smile_icon/icon_eek.gifhttp://balkanec.bg/images/smile_icon/mad.gif

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete