Събота, 4 Май 2024, 02:26

Инициативата „Весело лято в града” започна днес

12 Юли 2018, 11:54
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1700 1


70 деца от 5 до 12 г са се записали за участие в инициативата на Община Ботевград и Исторически музей-Ботевград „Весело лято в града”. Тя започна от днес и ще продължи до 26 юли, включително.

От 10:30ч днес стартираха Музейни истории с разходка из града и неговите забележителности. Музейните работници ще разведат децата по паметните места на Ботевград и ще им разкажат историята за тях. Това са паметниците в двора църквата „Св. Възнесение Господне”, паметниците в центъра на Ботевград – на Незнайния воин, Морената на загиналите в Отечествената война, паметниците на Христо Ботев, Васил Левски и Стамен Панчев, както и Часовниковата кула.

След разходката по историческите места, децата ще вземат участие в тематични игри, които ще проверят какво са научили. Игрите ще се проведат в сградата на Исторически музей – „Подреди пъзел”- с избран паметник, „Линия на времето” – за подреждане в хронологичен ред по години самите паметници, „Аз детективът” – да открият скрития предмет. Накрая заниманията в музея ще приключат с рисуване на произволен паметник от Ботевград.



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete