Четвъртък, 2 Май 2024, 21:58

Иновативно училище от Костинброд по проект посети свои колеги в Бяла (ВИДЕО)

13 Април, 10:40
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1756 0


Първо ОУ "Васил Левски" гр. Костинброд е едно от иновативните училища в града. Във връзка с дейностите по Национална програма "Иновации в действие" от училището си партнират с колеги от страната с цел обмяна на иновативни практики. Тази година партньорите на Първо ОУ "Васил Левски" са иновативното училище "П. Р. Славейков" в гр. Бяла, както и неиновативното ОУ "Д-р Иван Селимински" от Сливен. Под ръководството на своя дългогодишен директор Даниела Борисова костинбродското училище през годините е показало и доказало редица иновационни практики както на местно ниво, така и на национално.

В Бяла костинбродските учители и ученици бяха посрещнати с кратка музикално-танцова програма в изпълнение на възпитаници на училището-домакин. На място те се запознаха освен със своите домакини, така и с техните партньори по проект от НУ "Васил Левски" - Лозница. По стара българска традиция, гостите бяха посрещнати с пита и шарена сол.

След това те се запознаха с историята и постиженията на училище "Петко Р. Славейков" през годините. Директор и учители получиха и ценна информация за възможностите на интерактивното обучение благодарение на участието на училището в Бяла в програма "Иновации в действие" с проекта "Дигитална математика".

Гостите наблюдаваха интеракативен урок по геометрия, на който учениците показаха придобитите знания и дигитални умения.

След края на интерактивния урок, домакините представиха на гостуващите училища инструментите, които ползват в часовете по дигитална математика. Срещата завърши с интерактивна разходка на забележителностите в Бяла и околностите на града.






Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete