Петък, 24 Май 2024, 10:25

Инж. Драгомир Драганов: „Без иновативни технологии не бихме могли да успеем!“

20 Ноември 2023, 16:48
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1882 1


"Имаме силна корпоративна отговорност към местните общини и хората."

Изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ АД инж. Драгомир Драганов гостува в студиото на „100% будни” по БНТ по повод престижната награда, която получи – „Мистър Икономика 2023“.

„Това отличие не е само заради моите лични качества, то е признание за екип, понеже без екипа ми не бих могъл да постигна всичко това. В индустрията, в която работя, сме изправени пред изключителни предизвикателства, тъй като се добиват и преработват руди с изключително ниски съдържания, бих казал най-ниските в света. Ако няма иновативност, креативност и решения за прилагане на иновативни технологии в бранша, не бихме могли да успеем. Именно заради това е нужно да има добър екип“, заяви инж. Драганов.

Инж. Драганов получи наградата на церемония, организирана от списание „Икономика“ и КРИБ. Отличието датира от май 1990 г. Вдъхновен от различни конкурси за "Мис" и "Мистър", този конкурс привлича вниманието като оригинален начин да се отличават икономическите лидери. Наградите не са просто отличие, а покана за признание за предприемачески дух и креативност.

Изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ АД разказа пред екипа на „100% будни” по БНТ, че стратегията на успеха е в това да се оползотворява максимално този изчерпаем ресурс, какъвто са минералните суровини на страната.

„С понижаванията на съдържанието, не търсим максимално финансов ефект, а дългосрочност, перспектива за дългосрочна заетост на хората и максимално оползотворяване на рудите в района на дейност“, добави инж. Драганов.

В предаването той сподели също, че най-голямата иновация на дружеството за 2023 г. е внедряването на безпилотна летателна технология за извършване на точна въздушна фотограметрия в условията на открит рудник. За пръв път тази технология е внедрена в България.

Отличеният за „Мистър Икономика 2023“ - инж. Драганов подчерта и значимостта на корпоративната отговорност за икономическото развитие на регионите.

„Имаме корпоративна социална отговорност към местните общини. От 2018 г. до сега по програма „Българските добродетели“ сме реализирали над 170 проекта. Това се отнася за различни дейности за подобряване на здравеопазването, образованието, средата за живот. Другото направление са хората. Имаме десетки и стотици молби на хора в нужда, на които ние сме откликнали.

Следващото направление е отговорността към нашите работници и служители. Винаги сме се стремили да увеличаваме всяка година доходите им. От началото на годината ги увеличихме с 13%, а предстои и още едно увеличение на възнагражденията."

Цялото предаване може да гледате на следния линк:
https://bnt.bg/news/blyasak-i-uspeh-vrachvane-na-nagradite-mistar-i-misis-ikonomika-v355189-323084news.html?fbclid=IwAR0VF-lqIzEiBebxCQfsejkOhp11OPJ88GWXXVeCJPQBVbmdF6WQprKZs10Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: 23 Ноември, 10:56

    Аз очаквах Васо пупляка да вземе тази награда.

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Ще успее ли Балкан да спечели титлата в НБЛ?

Анкета » коментари (0)

Ще успее ли Балкан да спечели титлата в НБЛ?

отговори
Да (18)
70% Complete
Не (11)
70% Complete
Ще бъде много трудно (3)
70% Complete
Не знам (1)
70% Complete