Четвъртък, 28 Март 2024, 13:07

Инж. Милко Василев, председател на СМФ „Подкрепа“ в Елаците-Мед АД: Като синдикат допринасяме за увеличаване доходите на работещите

18 Август 2022, 10:01
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1178 4


Милко Василев е председател на СМФ „Подкрепа“ в Елаците-Мед АД от юли 2017 г. Синдикалната му кариера в компанията започва през 2006 г. с избора му за секретар на синдикалната секция на СМФ „Подкрепа“. Завършил е висшето си образование в Технически университет - Габрово, със специалност „Машиностроителна техника и технологии“. Започва работа в Елаците-Мед АД през 2002 г., на длъжност конструктор към цех „Ремонтно-механичен“ на Рудодобивен комплекс. От 2004 г. до края на 2018 г. работи като технолог към цеха, а от началото на 2019 г. до момента е негов началник.


- Инж. Василев, каква е мисията Ви като синдикат в Елаците-Мед АД?
- Нашата мисия е да защитаваме и представляваме интересите на работещите пред работодателя по въпроси за работния процес, осигуровките, както и за техния по-добър стандарт на живот. Нашите усилия допринасят за качеството на условията на труд и безопасност в работата. Всички знаем, че хората са безценен и основен фактор за устойчивото развитие на всяка компания.


- Как оценявате взаимодействието между ръководството на Елаците-Мед и синдикалните организации в компанията?
- Взаимодействието между ръководството на Елаците-Мед и синдикалните организации в дружеството се основават на професионализъм и коректност по отношение на заявяваните искания и от двете страни. Преговорите се водят в конструктивен дух. Това е така, защото нашата обща цел е постигане на по-добри здравословни и безопасни условия на труд, повече социални придобивки за хората, работещи в компанията.


- Как с Вашата дейност допринасяте за по-привлекателната работна среда, за стабилността на доходите на работниците и служителите в дружеството?
- В областта на ЗБУТ в Колективния трудов договор между синдикати и ръководство са постигнати значителни договорености - осигуряване на безплатно работно облекло и лични предпазни средства според условията на труд, средства за профилактични прегледи на персонала по категории, осигурени са безплатни медикаменти, лекарства и ваксини за профилактика при епидемии. Прави се периодичен и извънреден контрол по замерване параметрите на околната среда, прах, шум, вибрации и др. В Комитета по условията на труд, където заседаваме периодично съвместно с ръководството, работниците и другите синдикати в дружеството решаваме конструктивно възникнали въпроси във връзка с условията на труд. Като синдикат ние допринасяме за увеличаване доходите на работещите, постоянното подобряване условията на труд, провеждането всяка година на обучения за квалификация и преквалификация на работниците и служителите, като нашата цел е да бъдат затвърдени и надградени знанията им за длъжността, която заемат. Това в бъдеще им дава възможност за кариерно развитие, за по-успешно справяне в работата. С въвеждането на нови високотехнологични машини, съоръжения и иновации в производствения процес се постига по-привлекателна работна среда за работещите, както и за желаещите да започнат работа в компанията.


-Какви са социалните придобивки в компанията?
- Работниците и служителите ни имат безплатен превоз от населените до работните места и обратно, безплатна храна и напитки, безплатни здравни услуги, осигурено е здравно и животозастраховане за всички работещи в дружеството, отпускат се средства на пенсионерите за всички празници и др. Социалният пакет за работещи предвижда и надбавки за празниците - Деня на миньора, Великден и Коледа, както и при излизане в годишен отпуск и при раждане на дете.
Успяваме да запазим броя на работните места, доходите и социалните придобивки на работещите в компанията въпреки нелеката икономическа цена в резултат на нарастването на цените на редица суровини и доставки. Затова посрещаме празника с чувство на гордост и признателност към нашите колеги и ръководството на компанията за поддържаните висок професионализъм и добри производствени резултати, за социалната отговорност на дружеството към работниците и служителите, както и към местните общности, въпреки последствията от Covid-19 и световната икономическа криза.


- Какво Ви мотивира във Вашата работа?
- В личен план, по отношение на длъжността, която заемам - началник цех „Ремонтно-механичен“, ме мотивира възможността да участвам с високотехнологични решения в поддръжката и ремонта на машини и съоръжения, разширявайки познанията си. От синдикална гледна точка ме мотивират постигнатите по-добри условия на труд и стандарт на живот за хората, работещи професионално и отговорно в тази тежка индустрия.

- Какво ще пожелаете на служителите на Елаците-Мед по случай празника?
-Пожелавам на работещите в Елаците-Мед преди всичко здраве за тях и техните семейства, както и много успехи в професионален и в личен план.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Август, 13:22

    Пълна лъжа

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Доктора 18 Август, 15:16

    Какви лъжи разправя тази мишка. Какви надбавки бе. А пенсионер 100лв. Ана работник 86лв.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Август, 19:43

    Много точен отговор на последния въпрос,здраве здраве и пак здраве...

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 19 Август, 22:09

      По точно за робите

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete