Неделя, 28 Април 2024, 21:36

Ирена Младенова, която преведе книгите на психолога-хуманист Хоан Гарига Бакарди

27 Април 2022, 11:37
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 656 0


Ирена Младенова е учител по душа и сърце, искрено вярващ в неограничените възможности на човека, търсещ и прилагащ на практика всичко това, което прави ученето забавно, приятно и увлекателно. За нея животът е едно безкрайно пътешествие към нас самите и споделянето му с близки същества го прави необичайно и красиво.

Освен преподаването на любимия за нея испански език на хора от различни възрастови групи и в последните две години и в училище, друга нейна страст е преводът от испански на български език. За сугестопедичните часове на своите ученици е превела стотици песни, стихове, гатанки, приказки, пословици, забавни истории.

“Да преведа книгите на Хоан Гарига Бакарди на български език и да споделя с читателите прекрасните послания на този изключителен човек за мен е удоволствие и голяма отговорност. Удоволствие – защото много ги харесвам и отговорност, защото Авторът е казал нещо по най-подходящия начин и е важно по този начин да стигне до читателите на преводния език, в случая български. Искрено се надявам да съм успяла да го направя.”

Хоан Гарига Бакарди е психолог – хуманист, гещалт терапевт. Той представя Берт Хелингер в Испания. Преподава и организира и семинари по семейни констелации в цяла Испания и Латинска Америка. Учи се от Клаудио Наранхо и си сътрудничи с него. Обучен в НЛП, Ериксонов подход, сценични и такива за тялото методики. Експерт по Eнеаграма на личността и интегративна терапия. Съосновател на Гещалт института в Барселона. Писател.

На базата на целия му професионален опит на Хоан Гарига и изключително дълбоката му чувствителност и желание да помогне се основават и книгите му:

„Къде са монетите?“, „¿Dónde están las monedas?“

„Да живеем в душата“, „Vivir en el alma“

„Добрата любов в двойката“, „El buen amor en la Pareja“

„Ключът за добрия живот“, „La llave de la buena vida“

„Танцувайки заедно“, „Bailando juntos“

„Да кажем да на живота“, „Decir sí a la vida“


Източник: books.suggestopediaespanol.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete