Петък, 3 Май 2024, 14:45

Ива Грухланска от ПМГ участва в конкурса на БНТ с видео материал за Васил Левски

19 Февруари 2013, 10:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3329 4


Ива Грухланска от 10-ти „а“ клас на  ПМГ" е  сценарист, режисьор и монтажист на филм на тема „Васил Левски -140 години жива идея за свобода". Идеята за направата на филма е изцяло нейна. Тя участва в първия по рода си конкурс ,  в който са поканени да се включат всички ученици от България. Надпреварата е за кратки любителски видео материали по темата.
Актьори във видео материала на Ива са Илия Вълков (в ролята на Левски), Памела Хаджиева, Росица Кирилова, Ели Джамбазова, Ралица Тодорова и Поля Петкова от 9-ти ’’в’’ клас.
Уважаваме и почитаме паметта на Левски и това е причината, заради която се включихме в конкурса“, каза за „Балканец“ Ива Грухланска.
 
Българската национална телевизия стартира кампанията „Васил Левски - 140 години жива идея за свобода", посветена на паметта и делото на Апостола на свободата Васил Левски.Според изготвения регламент видео записите не трябва да надхвърлят 3 минути и да не са по-обемни от 5 мегабайта. Журито ще оценява според следните критерии: сюжет, съдържание, звук, светлина, място. Крайният срок за изпращане на материалите бе 15-ти февруари.  Изпратените видеа ще бъдат селектирани от жури (в него влизат водещи журналисти от БНТ) до 22-ри февруари, когато ще станат ясни победителите в конкурса.
Материалът на победителя ще бъде заснет от екип на медията и ще се излъчи на 19-ти февруари в деня на честването от гибелта на Васил Левски.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 14:26

    :) :) :) bravoooooooo

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 22:23

    Дразнещо! :uups:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 13:13

    Bravo iveee! Chestno kazano gledah dr-te klipove za tozi konkurs no te mi prili4aha pove4e na prezentacii s tekst muzika i kartinki.. v tozi klip ima ideq, nakuv zamisul ;)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: tn 22 Февруари, 12:30

    dosta smehotvorno, no ima nyakakva originalnost

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete