Понеделник, 29 Април 2024, 00:09

Иван Гавалюгов с коментар за ремонтните дейности на улицата в с. Литаково

14 Май 2021, 16:08
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2500 17


Жителите на село Литаково вече два пъти се събират на протест, за да изразят недоволството си заради бавното протичане на ремонта на улицата, която е част от републиканската пътна мрежа, която преминава през селото. Община Ботевград не отговаря за ремонтните дейности, но хората очакват намеса и от нейнана страна, защото изпитват затруднения и има ферми, до които няма достъп.



Ето как кметът на Община Ботевград коментира темата:

"Още миналата седмица проведохме среща с техническия ръководител на обекта. Той обеща до края на тази седмица да изпрати актуализиран план-график на действията, защото в интерес на истината колкото и да ни убеждава, че нещата вървят по план, след като има оплаквания и недоволство, явно има нерешени проблеми и затруднения. На всички ни е ясно, че преминаването ще бъде затруднено. Все пак подмяната на канализация и водопровод по централна улица води до затрудняване на движението по нея.
Лично се убедих след проверка на място, че действително изкопните и възстановителни дейности не се извършват по най-бързия и подходящ начин.

Друг проблем, който идентифицирах е, че за затрупване на изкопаните части се използва земна и скална маса, която се изгребва от други обекти по продължение на четирилентовия път, на който се извършват изкопни дейности от същата фирма изпълнител. Видимо доста повече в сместа не е камъкът, а е калта, която е по цялото платно, дори и по тротоара. Това е доста показателно, че не се строи добре. Обещаха с водоноска ежедневно да поръсват тази кал, но това е само временно решение.

Не искам да правя анализ на работата на фирмата, но според мен има нарушение и в организацията на работата, тъй като в момента, в който отидох не видях много работници на място. Работата изглежда доста разхвърляна и създава замърсяване на въздуха заради обратния насип, който се полага, а тепърва предстои цялостното фрезоване на асфалта и изграждането на водопровод с отклонение към имотите по продължението на главната улица.

Относно ограничаването на достъпа до някои селскостопански обекти имахме уверението, че причината е затварянето на един мост, който трябва да бъде разрушен. По продължението на пътя всички мостове ще бъдат реконструирани. От фирмата изпълнител казаха, че затварянето е било за 24 часа.

Предприехме действия и сигнализирахме официално фирмата изпълнител с настояването да се направят нужните поправки в организацията на работа, за да се създават минимални затруднения на живущите там. Информирали сме и АПИ за създалия се проблем. Надявам се, че ангажиментите, които поеха от фирмата изпълнител ще бъдат изпълнени, макар че общината не е възложител и не можем да ги санкционираме за неспазване на работен график. Дано жителите на село Литаково проявят още малко търпение, но все така да отстояват мнението, вижданията и несъгласието си, когато виждат, че нещо не се прави по възможно най-добрия начин", каза г-н Гавалюгов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (17)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 14 Май, 16:38

    Та то нищо не се прави, кмете... За какъв добър начин става въпрос! Но и литаковци са мързеливи: 3500 жители село, а чакат всичко наготово - при този кмет и инж.Цветков, който може да отдели няколко дни на строежа.

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 14 Май, 17:25

    Неискатромитевлитаково
    Даработятзапетдетлева
    Защотоимдаватпомощизадърва
    Ипродаватдърваданесащурида
    Работятдокатонеспратпомощите

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (6) (3)
    4. добавен от: Анонимен 14 Май, 17:39

    Кмета ако иска да помогне,да насоява полицаите да не пишат актове за минаване по литаковсия път,по който нищо не се прави,а да отидат на разклона между Скравена и Новачене и просто да заложат една камера.

    • (1) (8)
      1. добавен от: Анонимен 14 Май, 19:16

      №4 Ти ,малоумен ли си ?!? :x Какви камери бе? Хората от селото кой вход и изход да използват ? Да летят ли ? Айде,духай супата! И ти и кмета ти в Литаково :x

    • (8) (0)
      2. добавен от: Анонимен 14 Май, 19:40

      Абе ти четеш ли какво е написал човека???Полицаите да контролират разклона на Е79.Че там тировете летят и може утре да ударят теб,докато завиваш за селото си.Та ще полетиш при дедовците си

  • Отговори (8) (4)
    5. добавен от: Анонимен 15 Май, 08:19

    Кмете, кметеее, като в Авганистан след бомбандировка е общината......

  • Отговори (5) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Май, 10:56

    1. По коя статистика ЛИТАКОВА има 3500 жители, та вие ще го изкарате по-голямо село от трудовец, врачеш, че даже и от правец

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Май, 14:35

    В тоя Ботевград и околията ,оправия няма.Деба долната област.Сигане бол.

  • Отговори (5) (1)
    8. добавен от: Анонимен 16 Май, 07:50

    иван непрекъснато доказва, че няма хъс за административна дейност, Вярно е, че той се бори с ГГ и ние, хората от Бд , застанахме зад него. Очевидно борбата е била "Срани ти, та да седна аз. Хвана се с Тъпомир и направиха града на руини. Продадоха ни на ББ. Да се махат и да дойдат млади хора с повече ум и акъл. Но той ги разгони и младежите се върнаха в столицата.Преди десетина дни се държа доста грубо със Силвия от Балканец. Иване, отивай си!

    • (1) (0)
      1. добавен от: антидамян 23 Юни, 17:34

      дамян Маринчов ходи и агитира за ББ' ,за да помогне на кмета да запази парите от срещата под моста с бойко,затова нямате болница

  • Отговори (4) (1)
    9. добавен от: Анонимен 16 Май, 08:03

    Иван непрекъснато доказва, че няма хъс и способности за административна дейност. Вярно, че
    той се бори навремето с ГГ и ние, хората от Бд, на изборите застанахме зад него,, но работата
    излезе "Стани ти, та да седна аз." хванаха се с Тъпомир и направиха града поне засега на руини.
    Продадоха ни на ББ.Да се махат и да дойдат млади и умни хора, но Иван ги разгони и младежите
    се върнаха в столицата. Преди десетина дни се държа грубо със Силвия от "Балканец". Иване,
    отивай си!
    .

  • Отговори (9) (0)
    10. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:05

    Ботевград си го избра. Балкан си го избра. Града заложи на баскетбола. Кмета на собствения интерес. Моля, да няма недоволни. Каквато попара си надробиш, такава ще сърбаш. Да си мислил, ботевградчанино, кога е било време! Вече е късно! Като ти се изсечат уханните липи, като ти просветне пред погледа, лелеее, от болницата та чак до Арена Ботевград , ще се ширне едно поле, едно небе, и едно голямо НИЩО!

    • (2) (0)
      1. добавен от: актуален 23 Юни, 17:44

      когато бойко бе на власт;кметът борец на 2 януари при него,Когато взе да пада Бб му държи шлифера,чрез везенков глав мениджър,Дамянчо в герб венци купува,Веселка Василева копа вода да намери,че нямало как да разбере къде са тръбите.Мълчете че им обърквате схемата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete