Вторник, 19 Март 2024, 12:01

Иван Лилов: Решението не беше лесно, но не можех да откажа

5 Януари 2013, 01:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2083 0


Оставих любимия отбор, семейството и приятелите си, за да отида на чуждо място и да се боря сам, казва Лилов за трансфера си в Румъния

От 1 януари тази година Иван Лилов вече е играч на румънския Газ Метан Медиаш. Той напусна родния си Балкан Ботевград и премина в тима от северната ни съседка.

- Какво те накара да приемеш офертата на Газ Метан?
- Решението не беше лесно, тъй като за никого не е тайна, че сърцето ми принадлежи на Балкан. Амбициите ми обаче са да играя в чужбина и точно затова в началото на сезона подписах договор, който ми позволява да напусна Балкан при по-добра оферта от чужд отбор. Предложението на Газ Метан дойде в труден за Балкан момент, но не можех да откажа. Те играят в Еврочалъндж и това за мен е голям шанс да се докажа извън България.

- Какво успя да научиш вече за отбора и имаш ли наблюдения върху румънското първенство?
- Отборът е добър и има сериозни амбиции. Миналата година завършиха първи в редовния сезон и сега целта отново е класиране доста напред. Румънското първенство с всяка изминала година става все по-силно, а тази е доста равностойно и непредсказуемо. Надявам се да изпълним целите, поставени от ръководството.

- Отборът играе в ЕвроЧалъндж, какви са амбициите в турнира?
- Да, минали са първата фаза, където са отстранили доста силни отбори. Били са във В група заедно с Дижон (Франция), Химик (Украйна) и Тарту Рок (Естония). В момента сме сред първите 16, а целта е Файнъл 4. Ръководството обаче иска да се наблегне на местното първенство.

- На твоите бивши съотборници им предстои двубой срещу Левски. Как мислиш ще се развие двубоя и въобще какво искаш да им пожелаеш?
- Вярвам, че Балкан може да победи Левски. Важното е момчетата да са мотивирани и да играят като един, а в това не се съмнявам. Мачът е в Ботевград и публиката също ще изиграе положителна роля. От все сърце им желая успех!

- Искаш ли да кажеш нещо на феновете от Ботевград?
- Надявам се да не ми се сърдят. Решението, което взех, касае бъдещето ми в баскетбола и не мога да си позволя да правя компромиси. Активната кариера на един спортист не трае дълго и аз съм отговорен да направя най-доброто за себе си и бъдещото си семейство. В Газ Метан имам шанс да бъда забелязан в Европа, но не ми беше лесно. Оставих любимия отбор, семейството и приятелите си, за да отида на чуждо място и да се боря сам. Надявам се да ме разберат.

- Конкуренцията на твоя пост в националния отбор се очертава да е убийствена през лятото. Готов ли си за предизвикателството и в следващите месеци да покажеш, че заслужаваш да си сред избраниците на Тити Папазов?
- Хубаво е да има конкуренция. Това качва нивото на отбора, а и на всеки играч. Готов съм да се боря за доверието на треньора. Надявам се с представянето си в клуба до края на сезона да докажа, че имам място на терена с екипа на България.

- Коментарът ти за групата на тима ни и шансовете ни за класиране?
- Групата не е много тежка. Румъния и Исландия са напълно преодолими отбори. Шансовете ни не са малки и мисля, че сме най-класния отбор от всички, които са на тази квалификация. С много труд и отборен дух мисля, че ще се класираме.

- Каква беше 2012 година за теб и какво искаш от 2013?
- Изминалата година беше трудна – работата с националния отбор не донесе желаните резултати и разочарованието за всички беше голямо. Освен това ми се наложи да вземам трудни решения, но има и такива години. Надявам се 2013 да е по-успешна и да пожъна добри плодове от трудностите през 2012.

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (50)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (92)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (22)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (16)
70% Complete