Събота, 18 Май 2024, 13:01

Иван Редовски: Футболистите надминаха очакванията ми

7 Декември 2015, 16:03
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2874 8


След края на първия полусезон в „А” ОФГ, мъжкият футболен отбор на „Балкан 1929” се утвърди като безспорен лидер в групата с 22 точки (7 победи и 1 равенство). Втори са „Бенковски” Костенец с 21 точки (от 9 мача), а трети е най-сериозният конкурент на „Балкан” за първото място - ОФК Елин Пелин с 20 точки от 8 мача.
Ето как треньорът Иван Редовски коментира представянето на отбора през есенния полусезон:

Каква е Вашата равносметка за първия полусезон? Очаквахте ли лидерското място?
Отчитаме го като много успешен сезон. Първото място също го очаквахме, все пак за това започнахме – да атакуваме горната група. Отчасти ме изненада представянето ни в мачовете за Купата на АФЛ. Срещнахме отбори от по-горна група, на които се противопоставихме успешно. Равносметката там - 4 победи и една загуба от Септември София, където обаче не заслужавахме да загубим. Не съжалявам, че отпаднахме от надпреварата, защото това не беше моята цел. Ние искаме да върнем футболния отбор на мястото, което заслужава, защото нивото на „А” ОФГ е доста занижено, и да преценим дали с наличния състав ще можем да играем в по-горната група. Мястото на отбора не е в „А” ОФГ и неслучайно и без тренировки сме по-добри от другите отбори. Имаме добър ресурс от млади футболисти, които се нуждаят от тренировки и развитие.

Играчите оправдаха ли очакванията Ви?
Дори ги надхвърлиха. Аз съм предоволен от тяхното представяне, защото след толкова години прекъсване на футбола в Ботевград, някои от момчетата дори не бяха играли на голям терен. В официалните срещи не се играе само за удоволствието, което изпитваш при неофициален приятелски мач. Най-сериозният ни проблем е, че не водим редовен тренировъчен процес, тъй като повечето момчета работят. Отново ще отбележа, че нито някои от ръководството, нито от футболистите получава заплата за това, което прави. Само мога да им благодаря, че дадоха всичко от себе си за доброто представяне на отбора през този полусезон.

Ивайло Златев – Терминатора се утвърди като голмайстор. Каква е Вашата оценка за играта му?
Ивайло е един млад футболист, предстои му да завърши средното си образование. Със своите качества, упоритост и доста работа, той има качествата да играе футбол на високо ниво. Ако развие заложбите си, има потенциал за участие в „А” група. Другият млад футболист, който също се представи добре, е левият защитник Ивелин Данчев. От неговите отигравания лъхаше класа и подобно на съотборника си, също има голям потенциал.

За първия полусезон получихте финансови средства от Община Ботевград в размер на 10 000лв. Тази сума беше ли достатъчна за покриване на всички разходи?
Можеше да бъдем и малко „по-свити”, но исках да имаме подобаваща визия. Тази сума ни стигна да покрием разходите за екипировки, топки, поддръжка на стадион, транспортни разходи. Момчетата да се почувстват футболисти и да се възвърнат забравените навици.

Сработихте ли се с новото общинско ръководство? Имате ли яснота от къде ще дойдат приходите за втория полусезон?
Мисля, че ще срещнем подкрепата на новото ръководство. Предстоят ми срещи с него и новия кмет. За втория полусезон се нуждаем от същата сума пари. Завършването на „А” ОФГ няма да е трудно. Проблемът е, че търсим по-горната група и искам всичко да бъде добре организирано, да знам дали ще издържим финансово. За да се подсигури по-сериозен тренировъчен процес, които за горната група е задължителен, ще бъде необходимо и заплащане на футболистите. Възможностите на момчетата в момента са техният максимум, постигнат без тренировки. Добрата новина е, че клубът е поставен на чиста основа и няма задължения.

Какво е състоянието на детската школа?
Все още имам желание да възстановим трите възрастови групи в школата. В момента има само представителен отбор от деца. Когато те пораснат и станат юноши, не искам след тях да „остават дупки” и да няма детски отбор. Така след 6-7 години школата ще има една добра основа. Затова съм благодарен на сформирания мъжки отбор, че откликна на молбата.

Източник: в-к "Балканец"

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Декември, 16:19

    Желаем успех и все така нагоре!
    Надявам се, кмета ще намери подход и ще осъществи контакт с бизнеса на Ботевград. Ако Общината покаже, че мисли за бизнеса , мисля че фирмите ще помагат. До сега липсваше какъвто и да било диалог.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Декември, 16:57

    А в Етрополе само за детската школа отпускат 250 хиляди лева.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Декември, 22:33

    №1, общината (в село Правец) отдавна е показала какво мисли! Но го разбират само тези, които не са малоумни. А такива вече не останаха в тези географски ширини...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Декември, 08:39

    Браво Иване ти си един от трезно мислештите за футбола във тази община.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Декември, 11:39

    От Ботевград има много хора работещи на Елаците.Има основание част от средствата които плаща рудника да отиват за развитието на спорта и в Ботевград а не всечките пари да се превеждат на комарджиите в Етрополе.В Ботевград е извършена промяната и новото ръководство да постави този въпрос на Бойко Борисов за решаване.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Декември, 12:05

    :lol:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Декември, 13:53

    И да се помисли за ремонт на стадиона.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Декември, 17:03

    Надежди... Говежди...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete