Събота, 4 Май 2024, 15:35

Иван Ценов отговори на декларацията на Балкан

3 Април 2014, 16:58
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1561 5


Главният мениджър на ТЕСИ НБЛ Иван Ценов отговори официално на декларацията от изпълнителния директор на Балкан Цветан Луканов. Ето какво е становището на лигата:

Уважаеми г-н Луканов,

Във връзка с изпратена от Вас декларация на 31.03.2014 г., искаме да Ви уведомим, че посочените от Вас ситуации са разгледани от Съдийската комисия, в присъствието на Главния мениджър на НБЛ и също така декларацията заедно с доклада на дежурния представител и видеозапис от срещата (който е с добро качество и добър звук) са предоставени на Главния арбитър, г-н Валентин Лазаров.

По отношение на цитираната от Вас ситуация, засягаща съдията Мартин Хорозов, становището на Съдийската комисия е, че няма съмнение относно коректността на отсъждането на нарушението и начина на посочване на извършителя на нарушението – Джордже Тресач.

Относно възникналата ситуация между феновете на БК Балкан и БК Черно море Порт Варна, отборът домакин е наказан съгласно чл.42.14 от Наредбата на НБЛ: ”За осигуряване на недостатъчна охрана за среща”, в размер на 400 лв. Бихме желали да Ви напомним, че съгласно чл.17 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ) и чл.12.5 от Наредбата на НБЛ, отговорникът на феновете трябва да влезе във връзка с отговорника по сигурността на организаторите (домакините) на срещата.

Ситуацията, която е възникнала 21.30 минути преди началото на срещата не е отразена от дежурния представител в доклада на срещата, тъй като съгласно Баскетболния правилник съдиите и комисарят трябва да са съответно на терена и на секретарската маса 20 минути преди началото на срещата.

Във връзка с Вашите твърдения за нарушения на чл.29.5 от Наредбата на НБЛ - за искане на промяна на часа на срещата от страна на БК Черно море Порт Варна, Ви уведомяваме, че категорично няма нарушение, тъй като заявлението за промяна е постъпило на 25.03.2014 г./вторник/, съобразно изискванията на Наредбата на НБЛ. От друга страна, няма фиксиран срок за уведомяване на отборите участници и служебните лица ангажирани за срещата, които в конкретния случай са уведомени от страна на НБЛ на 27.03.2014г. /четвъртък/.

Надяваме се, че напрежението между двата клуба ще остане в рамките на изминалия вече мач и отбори с дългогодишни традиции като тези на БК Балкан и БК Черно море Порт Варна ще показват възможностите си само на баскетболния терен.

С уважение,

Иван Ценов
Главен мениджър НБЛ

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: az 3 Април, 19:08

    Ценов още на мача с Черно море в Универсиада трябваше да ти тегла един пердах. Сега съжалявам.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Април, 21:40

    Cenov - p.e.d.e.ras i to varnenski!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Април, 06:00

    sram

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: j 4 Април, 08:31

    mishka zaspala

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Април, 22:57

    БОЙ ПО КОПЕЛЕТО :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete