Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:33

Ивайло Московски: 5% по-високи цени на билетите за влак

9 Януари 2013, 12:26
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1381 0


В транспортното министерство е постъпило искане от страна на БДЖ за увеличаване цената на билетите с около 5%, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Той подчерта, че предстои искането да се разгледа от „Железопътна администрация“ и още няколко дирекции в министерството. 
„Най-вероятно ще одобрим увеличаването на цената“, каза още Московски, като отбеляза, че „БДЖ ще остане най-евтиният транспорт“.
Според транспортния министър, причините за недоволството и създаденото неудобство от новото разписание на някои от линиите в БДЖ се дължат на недостига на вагонен състав и опитите за оптимизиране на скоростта на бързите влакове.
По повод приватизацията на БДЖ „Товарни превози”, Московски заяви, че няма причини да се съмнява в експертността, потенциала и възможностите на Агенцията по приватизация във връзка с предстоящата сделка.. „Без да осигурим значително количество средства в дружеството, няма как да разплатим натрупаните - не от нас - 750 млн. лв. задължения. В противен случай няма да има БДЖ”, категоричен е Московски.

* Снимките са с автор Руми Димитрова

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete