Събота, 26 Октомври 2024, 02:46

Ивайло Симеонов: „Отлагането на новата такса смет предотврати криза“

21 Септември, 10:25
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 378 3


На извънредно заседание, парламентът официално отложи с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на такса смет. Вместо от 1 януари 2025 г., както беше първоначално планирано, новите правила ще започнат да се прилагат на по-късна дата. Основната цел на новата система е да прехвърли по-голямата тежест върху тези, които генерират повече отпадъци, което трябваше да насърчи по-отговорно поведение и намаляване на количеството генериран отпадък.

Заместник-председателят на Националното сдружение на общините и кмет на община Елин Пелин - Ивайло Симеонов изрази безпокойство относно липсата на готовност на България за прилагане на новия механизъм. В предаването „Директно“ по телевизия Bulgaria ON AIR, той подчерта, че въпреки забавянето, остава съмнение дали през следващата година ще бъдат предприети необходимите стъпки за намаляване на отпадъците. Симеонов коментира също, че кризата в политическата система на страната затруднява координацията между държавната, законодателната и местната власт.

„Не мога да кажа дали има губещи или печеливши в тази ситуация, но това беше необходимост. Ако новият механизъм беше въведен незабавно, страната и народът можеха да изпаднат в изключително тежка ситуация“, сподели Симеонов. Той подчерта, че макар и сега да има съмишленици сред народните представители и министрите, много неясноти и нерешени въпроси остават.

Освен това, Ивайло Симеонов, който е и кмет на Елин Пелин, коментира и състоянието на инфраструктурата в района след взрива в склад за фойерверки, който се случи преди два месеца.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Септември, 13:24

    Този където има камера той е там. Направи таксата смет по висока от където и било. Хората от няколко села протестират , искат му оставката а той дава акъл за развитието на държавата

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Септември, 16:08

    Симеонов ако удържи на обещанието си да освободи кметското място когато не го искат хората,ще го признаем за мъж.Ама надали. Май нее.

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 24 Септември, 17:41

      Това никога няма да стане. Той толкова лъжи изрече в предизборните си кампании и не се трогна от безочието си, та сега ли? Той и каките ще векуват в общината. Ама селата, селата са виновни. Те ни го натресоха. Така е, когато имат претенции,че са умни и образовани, а в същност се видя творението им. Най-неуспешното управление за цялата история на града, най-мръсния град, всичко се прави на кръпки и на парче. Пък и нагли....защо не запретнат ръкави и да минат из селото, не града, защото го превърнаха в село. Да видят въпиущата мръсотия навсякъде, градинките, превърнати в кучешки кенефи, отворените трафопостове на всеки ъгъл, обявите висящи по диреци, кофи за боклук, сгради, пътни знаци, мръсотията пред блоковите пространства. Не бил цапал той! А къде са инструментите за принуда, глобите? Че то и най-неграмотния да сложиш вече за кмет, по-добре ще се справи от тоя! Ама шопите си заслужават мизерията в която са потънали. Секат дървета като за последно, отсякоха и голямата, зелена върба при чешма Гайдарец, символ и част от вековните традиции на града. Да се махат, че както е тръгнало и от село вървим към махала.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete