Понеделник, 6 Май 2024, 12:40

Ивко Ивков след успешния му дебют в Левски

5 Февруари 2015, 14:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2850 5


19-годишният баскетболен национал е възпитаник на Ботевградската школа, но от тази година е част от българския шампион Левски. Талантът на Ивко блесна още миналата година на Републиканското първенство за юноши до 19-годишна възраст. Тогава неговият отбор Балкан спечели златно отличие под ръководството на старши-треньора Михаил Михайлов, а Ивко стана най-полезният играч на финалите. След като обаче не получи шанс да продължи кариерата си  в родния клуб, Ивко очаквано пое в друга посока.
 
От тази година, той е студент в Благоевград и освен в тима на столичани, е част и от отбора на Академик Благоевград, с който играе в А група. 196-сантиметровият състезател дебютира преди седмица в мъжкия тим на Левски в Адриатическата лига, а вече се превърна и в герои на „сините“ . Това стана по време на сензационната победа на Левски срещу лидера Лукойл Академик. Ивко завърши с 11 точки на мача, но впечатли всички с играта, която показа. След мача всички свалиха шапки на състезателя за сърцатата игра и себераздаването.

Ето срещата през очите на Ивко:
– Разбира се, че съм доволен от играта, която показа Левски, все пак победихме най-добрия отбор в България. Всеки един от съотборниците ми даде всичко от себе си. По-опитните играчи ни даваха ценни съвети и така се поздравихме с победата.
-  Никой обаче не очакваше подобен резултат. Изненадан ли си от мача и с какво мислиш, че спечелихте двубоя?
- Да, наистина това беше изненада. Излязохме на терена да се борим и успяхме да спечелим мача с отборната игра.
 - Ти имаше основна роля за победата, а някой казват, че си новият любимец на „сините“ фенове. Как се чувстваше след мача и какво е да играеш пред такава публика, каквато има Левски?
- Чувството беше неописуемо да видиш такава многобройна публика да скандира името на отбора, в който играеш. Невероятно е! Радвам се, че успях да помогна на отбора и да зарадвам феновете.
- Във важни моменти притесняваш ли се да поемеш инициатива в мача а и какво чувстваш, когато Тити Папазов те повика за смяна?
- Имаше малко притеснение, но след като съотборниците и феновете са зад теб и ти дават кураж, то мигновено изчезва. Чувството да влезеш на терена срещу отбор от класата на Лукойл Академик, наистина е неописуемо.  
- Какво е за теб да играеш в мъжкия елит?
- Да играя в мъжкия елит за мен е една сбъдната мечта. Дебютът ми в мъжкия баскетбол беше миналата година с отбора на Балкан Ботевград.
– Как се озова в Левски и защо не остана в Балкан?
- Не се споразумях с треньора и ръководството на Балкан, а Константин Папазов се свърза с мен чрез моя мениджър.
– Какво ти дава участие в мъжкия отбор?
- Участието е мъжкия отбор ми дава поле за изява, опит и самочувствие.
- Как се чувстваш в отбора на Левски. Знаем, че отбора се намира в много тежко финансово положение, но въпреки това сякаш проблемът дава криле на отбор и още повече сплотява тима. Каква е обстановката в отбора в момента?
- Да, отбора се намира в лошо финансово състояние, но въпреки това, всеки дава всичко от себе си и за това нещата се получават. Всички се разбираме перфектно. За нас младите играчи е една много добра възможност да покажем нашите възможносите и да добием опит от другите играчи.
 
Освен в тима на Левски, успоредно Ивко се състезава и на още един фронт - в мъжката А група в  отбора на Академик Благоевград. Ето какво каза той за надпреварата във втория ешалон:
- Тази година първенството в А група е доста оспорвано. Първите няколко отбора са равностойно и се очертава да е много интересно. Надявам се с моя отбор Академик Благоевград да постигнем всички цели, които сме си поставили.
– Призовавам феновете да напълнят залата на 15 февруари за благотворителното шоу на Левски и да помогнат на любимия си отбор.

Източник: BGbasket.com

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Ботевград 5 Февруари, 16:01

    Браво на момчето!!Пожелавам му успехи :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Към редакторите 5 Февруари, 16:18

    Моля уважаемите редактори да напишат или в заглавието, или поне в първите два параграфа за кой спорт става въпрос. Мисля, че не е много професионално читателите да се чудят

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 16:45

    Браво на момчето, така се пробива ! Само да помоля някой ако може да провери как са се движели залозите за победа на Левски и колко е залагано. Предполагам ще излязат доста интересни неща.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 10:58

    Някой да ми каже нещо за Ацо.Станимир не му харесва.Ивко е малък.Само с дебелите сърби няма да можем да бием скоро и Плевен.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 11:13

    Браво Ивко!
    Независимо , че не играеш Балкан ние се гордеем с теб.
    Жалко, че тук не те оцениха и не ти дадоха възможност да се развиваш. Жалко, за Балкан!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete