Събота, 11 Май 2024, 18:40

Изборите за парламент на 12-ти май

27 Февруари 2013, 23:17
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1746 0


Утре ще посоча датата за изборите, заяви Росен Плевнелиев.

 "Заговори се, че президентът бави процедурата, което не е така. По Конституция процедурата може да трае до две седмици. Отново призовавам за конкретни мерки за справяне с политическата криза. Благодаря на г-н Станишев за това, че днес те ни връчиха и пакет с неотложни мерки и действия от гледна точка на важните действия в следващите седмици. Утре имам обръщение към нацията в парламента, в петък имаме конституиране на обществения съвет, така че няма как да сме по-прозрачни", посочи държавният глава.

"В обръщението към нацията ще чуете ясни послания какво трябва да се направи както от правителството в оставка, така и от служебното правителство. По отношение на връчването на третия мандат, ще се съобразя със сроковете. В обръщението към нацията ще посоча и конкретна дата за провеждането на предсрочните избори. От няколко дни работя по съставяне на служебен кабинет. Правителството в оставка ще си върши работата до съставяне на служебен кабинет. Гарантирам, че институциите ще си  свършат работата. Виждате, че всеки ден се работи. Искам да благодаря на гражданите. Те промениха държавата. Вече не всичко ще се решава от днес за утре. Имаме добра комуникация с техните представители. Ще работим с тях в обществения съвет. Той обаче не трябва да се превръща в говорилня. Трябва да се приемат правила и да започнем работа. Хората днес не се интересуват кой е ляв и кой е десен. В петък съветът ще се конституира и започва работа", каза още Росен Плевнелиев.

Заседанието на обществения съвет ще започне в петък в 14.00 ч. и ще се предава на живо в интернет, стана ясно от думите на президента.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Росен Плевнелиев

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (232)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete