Събота, 24 Февруари 2024, 10:51

Изгонените от националния отбор по баскетбол с отворено писмо

23 Август 2014, 08:17
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1575 3


Тримата отстранени баскетболисти от националния отбор Чавдар Костов, Александър Янев и Павел Маринов изпратиха отворено писмо, с което изразяват позицията си по разразилия се скандал.

До нашите приятели и съотборници от Националния отбор, Президентът на БФБ Георги Глушков, всички фенове на баскетбола и до всички, които са част от него...

Поводът да напишем настоящето писмо е отстраняването ни от Националния отбор по баскетбол. Изключително много съжаляваме, че не сме част от него и искаме да се извиним на всички гореизброени за непрофесионалната ни постъпка и за разочарованието, което сме провокирали с нея. Признаваме грешката си, но ако беше само тя, писмото ни щеше да свърши дотук.

Истината е, че нещата изобщо не са еднозначни, а още по-малко принципни и коректни. Доста очевиден е опитът на треньора ни Георги Младенов да отклони вниманието от отговорността си за слабото представяне на националния отбор, да се оправдае,  да си измие ръцете с нас. Изведнъж се оказа, че реакцията му трябва да е много принципна и че трябва да е само за нас. Не е имало други случаи и хора? Преди? Сега? Как така се затварят очите за едни, а се стига до крайни мерки за други? До вчера кривините се пазеха солидарно с разбиране вътре в отбора. Водеха се разговори, налагаха се санкции и наказания, работеше се върху тях. И това е нормално, защото грешки се допускат във всяка общност и тяхното афиширане никак не й помага.

Днес, обаче,  вдига максимален шум. Абсолютно тенденциозно! Целенасочено се търси изкупителна жертва. Защото така ще се говори за пияници, за играчи на градус, а няма да се задават въпроси. За очевидните проблеми. Големи проблеми. За интригите, за напрежението, за скандалите вътре в отбора, за играта без живот. Отдавна Националният отбор не е играл толкова слабо. И с демонизирането на трима играчи от него те нито ще секнат, нито ще  се разрешат. Боли ни за този срив. Баскетболът е нашият живот и там в залата са безкрайните часове труд,  отговорността ни, удовлетворението от успехите, уроците от загубите, чувствата, сърцето. Изведнъж това се забрави, а започнаха да ни сочат с пръст. Затова не искаме да си мълчим.

Ако вчера сме взривявали трибуните, а днес бележим загуба след загуба е очевидно кой е източникът. С грешката си, ние дадохме повод и ще понесем отговорността си за това. Но умеем да се учим  и делата ни от тук нататък ще го покажат. Ние искаме да продължим да допринасяме за развитието на баскетбола в България. За нас е важно достойното ни представяне като хора.

Не търсим оправдание или прошка, а възможност за реабилитация, за да покажем, че сме способни на това.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 23 Август, 12:45

  Вместо да млъкнат като мъжкари, се оправдават като ученички и питат "Защо за едни може, а за други не"?! Момчета, от всяка работа ще ви изгонят, ако идете пияни. Вместо да се правите на ощипани госпожици, докажете с игра, а не с думи (не ви плащат за това), че заслужавате мястото си!

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 23 Август, 13:23

  Mnogo si povqrvahte mai

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: 23 24 Август, 11:50

  Koi tribuni vzriviha..che ne si spomnqm...I kolko silni macha napraviha za nacionalnia tim? S kakvo she gi zapomnim?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

отговори
Да (81)
70% Complete
Не (172)
70% Complete
Не знам (15)
70% Complete
Сумата трябва да е по-малка (25)
70% Complete