Сряда, 15 Май 2024, 05:40

Изграждането на велоалея етап 2 и етап 3 ще започне през пролетта

2 Октомври 2014, 18:26
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1754 7


“Изграждане на алея за пешеходен туризъм и колоездене гр. Правец”- етап II Община Правец има изготвен през 2012г. проект, който е одобрен за финансиране от Държавен фонд Земеделие(ДФЗ). Велоалея етап II е следващ етап след завършения първи етап от спортен комплекс до улица „ Серпухов”. Дължината на етап II е 405м, като се предвиждат – основен ремонт и оширяване на трасето, с изграждане на ленти за пешеходци и велосипедисти, парково оборудване, маркировка, отводняване и озеленяване.

„Изграждане на алея за пешеходен туризъм и колоездене" - етап III е също по проект, за който община Правец кандидатства през 2012г. Този трети етап завършва при езеро „Правец”. Дължината на трасето е 425м, включва същите СМР дейности,  като в крайната и част при езерото се предвижда и изграждане на зона за отдих и спорт, със съоръжения за велосипедисти и скейтбордисти.
 
За двете велоалеи общината  проведе обществени поръчки за избор на изпълнител. Преминаха и всички съгласувателни процедури с Държавен фонд „ Земеделие” – осигуряващ 100% финансиране по проектите.

Стартирането на дейностите ще започне през пролетта, с оглед атмосферните условия.
 

 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:07

    Много добра идея, продължавайте в този дух, това е много европейско мислене, харесва се от всички и е удобно. По добре за такива полезни неща да се дават пари отколкото за разни грозни ратонди и други простотии. С една забележка, дисплеят с интернет в началото на вече изграденият етап от велоалеята вече повече от седмица не работи, прилича на удавен от дъждовете, сигурно има гаранция, защо не се ремонтира. Идеята със свободен достъп до интернет за гости на града и туристи е отлична, интернета не е толкова скъп и си заслужава заради доброто впечатление което ще остане, но за съжаление в случая лошо изпълнена. Този диспелй е неергономичен, неудобен и както се окача ненадежден. Дори гогато работеше си беше проблем нещо да отвориш с вграденият браузер, ако има шанс не е лошо да бъде сменен. Имам много по-добри решения, които наистина вършат работа а не само за красота.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 06:05

    №1,ако твоите "много по- добри решения" са като правописа ти,да очакваме края на света!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 07:55

    Една велоалея, дълга 1 км, 2 години я правят :lol: Хората по света за 2 години блокове строят. Ама то е така в България: от 10 работника 3 работят, другите го гледат и акъл му дават. Не 2, ами 4 години ще я правят тази алея :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 12:03

    Номер 2 със сигурност работи в общината. Вместо да се замислите върху смисъла на написаното, сте се фокусирали върху една чисто механична грешка на правописа. Друг път няма да ви хваля, ще пиша само за недостатъците. Оправете го този дисплей, да не стои само проформа, едва ли гаранцията му е била една две слънчеви седмици, за това ставаше дума, иначе другото е перфектно, за което благодарим!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 18:40

    Мислиш ли че някой от общината разбира от дисплеи?
    Поредната играчка плачка за някакви пари

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 19:09

    Идеята е много добра, но някоя фирма ги е набутала здраво, не може така грубо да се изхвърлят пари, това са нашите пари от данъци, затова имаме право да искаме качество. Да се смени с нещо по-удобно и надеждно! :x

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Бай Миле 6 Октомври, 15:49

    По добре оправете мизерията от страни(оранжериите и казармите).Тогава ми говорете,че се нещо сте направили!500метра асвалт и се бият в гардите с това.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete