Петък, 18 Октомври 2024, 05:51

Изграждат пристройка към училището за 2,5 млн. лв.

4 Юли, 20:51
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 2590 3


Предстои изграждане на пристройка към съществуваща училищна сграда на СУ "Летец Христо Топракчиев" в Божурище със спортна зала на първия етаж с двуетажна височина, частичен втори етаж и трети етаж с учебни функции.

Дейностите ще включат цялостно изграждане на пристройка към съществуваща училищна сграда, разположена в парк „Орлите“. Прогнозната стойност (без ДДС) за изграждането на обекта е 2 447 796,54 лв. За целта от училищното ръководство е обявена обществена поръчка със срок за получаване на оферти или на заявления за участие 18 юли 2024 г.

СУ „Летец Христо Топракчиев“ е едно от най-големите средни училища в софийска област. Разположено е в три сгради – една сграда за ученици от начален етап на образование и две сгради, обединени в общ двор, за учениците от прогимназиален и гимназиален етап. През последните години училището изгражда политика към модернизиране и използване на иновативни методи и технологии на обучение. Приоритетно е развитието в направление информационни технологии, което се отразява в предложените профилиращи предмети – „информационни технологии“, „английски“, „информатика“ и „математика“. Всичко това налага ежегодно обособяване на нови кабинети по профилиращите дисциплини, което води до недостиг или намаляване на кабинети по останалите учебни предмети. Срещат се сериозни затруднения при осигуряване на нормална физическа среда и ефективен учебен процес заради недостига на класни стаи, кабинети, зали за спорт. Нарасналите нужди от спортна зала и нови класни стаи намират решение в настоящия проект за пристройка към съществуващата училищна сграда, разположена в парк „Орлите“.

Съществуващата сграда в имота е преустроена в учебна сграда на СУ „Летец Христо Топракчиев“. Сградата е триетажна със сутерен и подпокривно пространство, правоъгълна в план. На първия етаж са разположени фоайе, столова, разливна, физкултурен салон, съблекални, кабинет на учител по физкултура, склад, коридор, тоалетни и стълбище. На втория етаж са разпределени 4 класни стаи, един учебен кабинет, кабинет на директора, учителска стая, склад, коридор, стълбище, тоалетни. На третия етаж са разпределени 4 класни стаи, един учебен кабинет, лекарски кабинет, кабинет на психолог, кабинет на логопед, коридор, стълбище, тоалетни. В подпокривния етаж са разпределени 2 класни стаи, 2 учебни кабинета, ресурсен кабинет, архив, коридор, стълбище, тоалетни. В сутерена има технически и складови помещения. За съществуващата сграда са предприети мерки за подобряване на енергийната ефективност. Съгласно проектната документация е предвидено монтиране на стълбищна платформа за инвалиди към основната стълба. Предвидена е втора евакуационна външна метална стълба, монтирана на северната фасада.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (2)
    2. добавен от: Анонимен 5 Юли, 06:01

    За някой хора ще има дъжд от пари.

  • Отговори (2) (2)
    3. добавен от: Анонимен 5 Юли, 06:48

    Ще се шлеви яко.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete