Неделя, 19 Май 2024, 09:51

Изложба на значки и ордени от Втората Световна война бе открита в Исторически музей

9 Май 2015, 09:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1720 0


Изложба на ордени и значки бе открита тази сутрин в Исторически музей Ботевград по повод 70-годишнината от края на Втората световна война. Апелът й е „За мир!”. „Вече 70 години успяваме да съхраним този мир", каза директорът Тодорка Коцева.
По време на откриване на изложбата тя предаде поздравите на посланика на Руската Федерация Юрий Исаков, който даде прием снощи в посолството в София.
 
Кирил Вутов- Началник на Военен отдел в община Ботевград о община Правец връчи грамоти от министъра на отбраната Николай Ненчев на Цветан Николов – председател на общинската организация на ветераните от войните. Грамотите са издадени за Цветан Николов, Анастасия Пенинска, Тодор Николчовски, Никола Бончев, Никола Динчев, Стоян Вутов, Тодор Петков, Лазар Иванов и Никола Вутковски.
На изложбата присъстваха представители от Руски клуб в Ботевград  с председател Татяна Иванова, както и от общинското ръководство –Йорданка Лалчева и Цеца Иванова.
Освен изложените значки и ордени, интересна находка в музея се оказа и удостверение за участие в бронирана бригада на подпор. Йордан Милтенов, вуйчо на екскурзовода на музея Десислава Иванова.

Преди две години Исторически музей започна снимките на филм за ветераните от войните от Община Ботевград, в който са заснети всички живи свидетели на Втората световна война. „Отидохме във всяко селце, ветераните ни чакаха с медалите и с живия разказ за поколенията”, каза Тодорка Коцева в заключение.

Изложбата ще бъда на разположение за разглеждане до 16 май, когато е Нощта на музеите.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete