Неделя, 8 Септември 2024, 03:39

Изоставеният син на тройния убиец от Ябланица иска да го погребе

28 Август 2012, 06:58
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 2000 0


Синът на тройния убиец от Ябланица Гаврил Петков заяви, че ще го погребе, ако ДНК експертизата покаже, че намереният труп е негов. Това съобщи пред „Монитор” началникът на Областната дирекция на МВР в Ловеч комисар Георги Иванов. Изследването, което беше назначено от Ловешката окръжна прокуратура след намирането на мъртъв възрастен мъж на 27 юли т.г. край пътя между Ябланица и с. Добревци, още не е готово.
„Според близките му това е той, но трябва да се изчакат резултатите от ДНК експертизата. Имаме уверение, че ще бъде направена колкото се може бързо, но няма срок, в някои случаи се бави с месеци”, допълни комисар Иванов.
Веднага след намирането на тялото, от полицията се свързали със съпругата на Гаврил Петков – Николинка Лазарова, и тя потвърдила, че той е бащата на сина й Ценко. Тогава от него бил взет биологичен материал за сравнителния анализ, който единствен ще докаже с категоричност дали намереното тяло е на тройния убиец. Това ще определи дали търсенето му е приключило, или продължава.

„Синът на Гаврил е работил в Гърция със съпругата си, имат син, направили са си хубава къща. Човекът каза: „Господин комисар, една вафла не съм получил от него Може да се срамува, че родителят му е извършил толкова тежко престъпление, но защо да се срамува, че му е баща. Съпругата му също е благосклонна да го погребат. Изключено е това да стане в Ябланица, може би в родното място на Петков в Ботевградско, но това е тяхна работа”, каза още комисар Иванов.

На 19 септември 2011 г. Гаврил Петков запали вилата си в Ябланица, след като предварително сложил в нея експлозиви, а след това застреля хладнокръвно 70-годишната си сестра Цветана, 50-годишния си племенник Иван и 15-годишния му син Теодор заради спор за семейния имот. Съпругата на племенника му – Ненка, бе простреляна с 3 изстрела – в главата, корема и бедрото, и бе приета в болница с опасност за живота. Жената оцеля след 9 операции и 3-месечно лечение в здравното заведение. Съседка, която била на там по време на стрелбата,
се скрила под масата и така се спасила. Накрая полуделият Гаврил Петков опрял пистолет в главата на 21-годишния син на Ненка – Мариан, но оръжието засякло. Младежът никога няма да забрави преживения ужас и гледката на убитите си баща и брат. Отървалата се от куршумите съседка пък потърсила помощ в психиатрична клиника заради огромния шок. „Жертвите можеха да бъдат 6, вместо 3”, кръстят се хората в Ябланица.

Минути след престъплението Гаврил Петков сякаш потъна вдън земята и никой повече не го видя.
Ябълка на раздора между него и сестра му станала двуетажна къща, която той приписал на племенника си с условието роднините да го гледат на старини. Когато обаче се върнал от Швейцария, където живял и работил дълги години, 73-годишният мъж променил мнението си, защото според него не го пускали в имота. Вилата е порутена и необитаема от години. „Според близките на Петков те никога не са смятали да заграбват къщата му”, разказа комисар Иванов. Роднини на Петков твърдят обаче, че сестрата на Гаврил – Цветана, го обсебила и направила така, че той да не контактува с другите си сестри, а накрая бил натирен.

Полицията издирваше тройния убиец не само в страната, но и с червена бюлетина на Интерпол. Предположенията бяха, че може да е избягал в Швейцария, където е имал бизнес, както и в Сърбия, че може да се крие някъде в страната или да се е самоубил. Веднага след престъплението имало много сигнали, че е видян тук и там, всички те били проверени, но никакви следи от Петков не били открити.

В същото време хората в Ябланица трепереха той да не се върне, за да довърши пъкленото си дело. Това беше и кошмарът на органите на реда и затова бяха взети мерки да не се случи. Полицаи редовно ходеха до Ябланица и разговаряха с близките на Петков и други хора в градчето. Те бяха предупредени, ако забележат нещо съмнително, да се обадят в полицията, и ако се случи нещо, как да реагират.

10 месеца след кървавата вендета случайни минувачи откриха трупа на възрастен мъж на няколко километра от Ябланица. В него не е имало никакви документи. Аутопсията показала, че мъжът е починал от естествена смърт, в стомаха му не е имало никаква храна, а само вода, което означава, че е гладувал преди да умре. Смъртта е настъпила няколко дни преди трупът да бъде открит.

50-годишният син на Гаврил Петков – Ценко, живее със семейството си във врачанско село. Той и майка му били изоставени от Гаврил, когато детето било на 5 г. Мъжът заминал за Швейцария и никога повече не се обадил, нито пък се видял със семейството си. Просто изчезнал и със съпругата му нямат официален развод, разказаха пред запознати. Николинка отгледала сама детето си. Сега тя живее в съседно село.
Спорният имот в Ябланица, заради който Гаврил Петков уби роднините си, продължава да пустее. „Племенницата му казва: „Какво да я правя тази къща?!”, разказа комисар Георги Иванов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete