Неделя, 5 Февруари 2023, 19:52

Изпълнителният директор на Геотрейдинг връчи награда на Минно-геоложкия университет

17 Януари, 14:13
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 420 0


Дългогодишният партньор на Група ГЕОТЕХМИН Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ е класиран на първо място в направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“ в Рейтингите на университетите в България.
Г-жа Емилия Илиева - изпълнителният директор на Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, връчи наградата на ректора на университета проф. Ивайло Копрев. „За мен е изключителна чест, че Геотрейдинг АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, за поредна година връчва наградата на Минно-геоложкия университет. Нашето сътрудничество е дългосрочно и през тази година продължихме да го подкрепяме, да даваме стипендии, да организираме стажантски програми, участвахме и в оборудването на първия интерактивен кабинет в университета. Осигуряваме възможност на студентите да практикуват при нас със съвременни машини и технологии и да искат да останат да се реализират в България“, каза г-жа Илиева.
„Искам да благодаря на минната индустрия, че през тези 70 г. е опората на страната и нашия университет. Подземните богатства не само под земята, богатствата са нашите деца. Мисията ни е да образоваме тези деца и мисля, че ние всички се справяме с тази задача.“ С тези думи проф. Копрев прие отличието.
Рейтинговата система се изготвя по поръчка на Министерството на образованието и науката, а церемонията по награждаването се организира от вестник „24 часа“. На събитието присъстваха вицепрезидентът, министри на образованието след 1990 г., ректори и представители на бизнеса.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (40)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (40)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (829)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1973)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (124)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (116)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (377)
70% Complete