Четвъртък, 2 Май 2024, 02:26

Изпратиха покани до 4 фирми за обществен превоз по общинската пътна мрежа

10 Февруари 2021, 07:34
(1) (1)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2047 7


Поредната обществена поръчка за обществен автобусен превоз по общинската пътна мрежа обяви Община Драгоман. Тя отново е за процедура за възлагане с договаряне без предварително обявление. Покани за участие са изпратени до 4 фирми – „Юнион-Ивкони”, „Единство – Стоянов и СИЕ” СД, „Сета – Слав Любомиров” и „Марио – Пенка Тодорова” позната повече като „Марио 95”.

В момента на територията на община Драгоман, не се осъществява обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдената републиканска транспортна схема, както и по общинската такава. Причината е изтичането на преклузивния срок от 2 години на извънредна мярка, възлагана чрез заповед на областия управител, издадена на основание чл. 5, пар. 5 от Регламент /ЕО/ No1370/2007г. на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007г. В периода на действие на заповедите са организирани множество процедури за възлагане на обществени поръчки с аналогичен предмет, без да може да се избере превозвач.

Маршрутите обявени в обществената поръчка са пет.

Драгоман – Чорул – Габер – Владиславци – Несла – Вишан – Долно Ново село и обратно се предвижда да се изпълнява само в четвъртък по два курса в посока.

Драгоман – Чорул – Габер – Владиславци – Несла – Круша – Грълска падина – Горно село и обратно се предвижда да се изпълнява в понеделник по два курса в посока.

Драгоман – Умляк – Драгоил и обратно се предвижда да се изпълнява само в сряда с по два курса в посока.

Драгоман – спирка Калотина – село Калотина – Беренде извор и обратно се предвижда да се изпълнява във вторник и петък по два курса в посока.

Драгоман – Летница – Прекръсте и обратно се предвижда да се изпълнява в сряда с по два курса в посока.

Посочените маршрутите могат да бъдат променяни в зависимост от нуждите на пътнико-потока, след утвърждаване на маршрутите от Общинския съвет на община Драгоман.

Прогнозната стойност е 195 000,00 лева без ДДС. От тях 135 000,00 лева без ДДС плюс опция в размер на 60 000,00.

Опцията за 60 000,00 лева без ДДС е при появили се обстоятелства, които не са били известни до този момент, като увеличаване на размера на субсидията или появила се необходимост от осъществяване на нов маршрут, съгласуван и одобрен от Общински съвет - Драгоман.

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Андрей 10 Февруари, 12:43

    Това е много добре но ме съмнява да се получи нещо. Маса време хората не могат да пътуват до имотите си а общината се ослушва. Дано да бъркам но едва ли.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 08:06

    А до Цацаровци, Ялботина и Чеканец къде е автобуса а данъците ги увеличихте. Важното е да се усвояват средствата а хората ги яли кучетата!

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: До 2 26 Февруари, 20:48

    Там сме оставени да мрем, ти за автобуси питаш

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Един от многото там горе 26 Февруари, 20:55

    .к'ви кучета....А чакалите, къде ги забрави? А братята бежанци?.... За тях тайна - майна.

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Маймунката 26 Февруари, 21:57

    Цацаровци, Ялботина, а да и... с.Чеканец,- да не забравим/до преди 2 месеца билета до там беше 5 лв.цели 2 години/, ами те тези села само формално се водят към Община Драгоман, ние сме сръбско на границата . Преди време един жител беше писал,що не ни дадете на сърбите, като Общината и Кмета нищо не правят там за местните жители, а се гаврят с хората и ги измарят.

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Местен 26 Февруари, 22:10

    За какъв превоз питате, за какви пътища говорите, като те хората за хора не ги имат. Те считат, че само те са идеални, получават си ей така заплатите, без да работят, ползват си служебното гориво за лични цели, живеят си на гърба на хората и не им пука за тях. Какво повече да говорим, като това е цялата истина.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Андрей от франция 3 Май, 00:19

    Ало, какви ремонти, какви пари усвоявате и се засилихте пътищата да оправяте точно сега изведнъж бързичко, бързичко.....за какво са ни пътищата, когато вървим пеша по тях. В кой век живеем? На крадци и мошеници. За бежанците ли оправяте тези пътища, за тировете с дървета, който режете от балкана без никакъв контрол, за турските и сръбските тирове....за вашите джипове....ние обикновените хора, който не сме крали цял живот и нямаме джипове и не се занимаваме с изброените по- горе дейности,като вас нямаме нужда от това. А от транспорт с който да ходим на работа, да пазаруваме храна и лекарства, защото в тези села няма магазини и аптеки, да ходим на прегледи по болници. С една дума лишени сме от най- елементарните и жизнено важни неща в живота!!!!!!
    Н Е ни крадете парите от транспорта за тези села! Утре ще ги връщате с лихвите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete