Петък, 3 Май 2024, 01:41

Извънреден изборен конгрес на БФС с водно оръдие се провежда днес в София

15 Март, 09:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 467 0


Днес, в хотел "Маринела" в София ще се проведе извънреден изборен конгрес на Българския футболен съюз (БФС). Седем кандидата ще се състезават за президентското кресло на родната футболна централа - Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Иванов, Георги Градев, Петьо Костадинов, Георги Захариев и Манол Иванов. След 18 години с кратко прекъсване, начело на футбола ни Борислав Михайлов напуска поста.

На събитието са регистрирани 493 делегата от футболните клубове, които са заявили участие. За да има победител на първи тур, ще са необходими 247 гласа.

С цел осигуряване на сигурността на конгреса, столичната полиция ще разполага с поне едно водно оръдие. При нужда ще бъде докарано и второ водно оръдие.

Водните оръдия бяха използвани при потушаване на протеста срещу сегашното ръководство на БФС в средата на ноември миналата година. Тогава полицията беше обвинена от депутати в превишаване на правомощията, включително и за използването на оръдията. Вътрешният министър Калин Стоянов обаче се оправда, че МВР дори не е използвало водните оръдия с пълна мощност, а е можело да се възползва дори и от лютив спрей и други вещества. Оръдията бяха ползвани само за охлаждане, а при максимална мощност всичко би станало на кълбета, но вътрешното министерство го спестило.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete