Четвъртък, 2 Май 2024, 02:38

Извършители на кражби са разкрити след активни действия на криминалистите от районните управления в Ботевград, Ихтиман и Костинброд

19 Април 2021, 14:27
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2280 2


Авторите на две престъпни посегателства бяха разкрити след бърза оперативна работа на ботевградските полицаи. Задържана е 16-годишна девойка от Ботевград, отнела от беседка в града мобилния телефон на своя съгражданка. Непълнолетната признала за кражбата и върнала отнетата чужда вещ, която била предадена обратно на потърпевшата. В резултат на незабавни оперативно-издирвателни действия служителите на реда задържаха и криминално проявен младеж от с. Врачеш, непосредствено след като отнел акумулаторна батерия от паркиран в селото автомобил. 18-годишният направил пълни самопризнания и предал доброволно отнетата вещ, която била възстановена на собственика. Материалите по двата случая са докладвани в районната прокуратура с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.
Кражба, дело на местен рецидивист, бе разкрита от ихтиманските криминалисти. В хода на проведеното разследване те събрали достатъчно доказателства, че мъжът е отнел множество различни по вид метални изделия от фирмена база. На 22-годишния е повдигнато обвинение и за извършеното в условията на опасен рецидив престъпление му е наложена постоянна мярка за задържане.
В качеството на обвиняем за извършена в съучастие взломна кражба е привлечен 45-годишен мъж от Костинброд, след като разследващият екип разкрил, че като съизвършител с друг мъж, от стопански сгради в с. Понор, е отнел 40 литра дизелово гориво, 3 кубика дърва за огрев и акумулаторна батерия.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Април, 15:28

    Тревоманки.....

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Април, 16:38

    Deba I mishkite tursite horata za akomulatori I telefoni a oniq kade trea lovite Im zimate parsa I vikate nema qdowe shefe mrusni gadove

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete