Петък, 3 Май 2024, 13:20

Je suis Paris

14 Ноември 2015, 16:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3286 32


 Атентатите от изминалата нощ в Париж са удар срещу свободата и демокрацията. Само за няколко часа този величествен град, се превърна в убежище на терора и арена на духовни конфликти. Нощта на 13 срещу 14 ноември, направи всички нас безмълвни свидетели на мини апокалипсис на нашето настояще. Ако в миналото улиците на Париж са били изцапани с кръвта на Революцията на свободния човек, то днес, те са оцветени с кръвта на абсурда, на безсмислието на безумния свят. Свят, който от години е във война. Добре прикрита, добре обмислена и добре планирана. Война, която нашата незаинтересована високомерност подминаваше.  

През 1789 г. във Франция е приета Декларацията за правата на човека и гражданина. Тя става основа за изграждането на съвременната Всеобща декларация за правата на човека, приета от ООН, през 1948 година.  Целта на този документ е да предотврати посегателство върху човечеството и да следи за опазването на световния мир. Но доколко върховенството на един закон може да  гарантира сигурност, спокойствие и защита за всеки? Как той може да се справи със страха към бъдещето? С ехото на тази трагедия, която за съжаление, няма да е последната. Колкото и уплашена в момента да е Европа, тя трябва да намери сили. Страхът ще послужи като катализатор за обединение на нейните жители. Те ще бъдат по-единни в борбата за своите ценности, извоювани през вековете. Защото радикалният фанатизъм е най-опасното оръжие, чиято разрушителна мощ, се доближа до тази на атомна бомба.

Ресурсите, които Европейският съюз изразходи, за подобряване на сигурността, изглеждат пропилени. Нужна е адекватна стратегия, срещу ужаса на войната и  поемане на отговорност от страна на всички онези костюмари. За обикновения жител на света, остава надеждата, че сред развалините на разпадащото се човечество, ще поникне цветето на мира. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (32)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:23

    Защо скърбим за французите, а никой не скърби за руснаците, които загинаха в самолетна катастрофа, предизвикана от терористите?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:57

    Защото сме тъпанари! Непоправими тъпанари! Само тъпанари могат да търпят 71 години комунистически терор! При това - в 21 век и в Европа! И да продължават да гласуват за тях и безкрайните им мимикрии!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:13

    Номер 2 ти ще си останеш тъпанар до живот.Точка.Дошло е време руснаците за трети път да ни освобождават.Този път от ислямски терористи.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:14

    браво . утре пак да се взриви някой някьде, като ги прибираме тези уж бежанци така ще е

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:14

    Всеки ден жертвите на глада и мизерията в третия свят надвишават многократно жертвите на атентата в Париж,обаче гръмна сензацията за терористите и сега се правите на загрижени ... но каквото ви кажат по новините - това е

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:15

    izbiite gi tez bejanci veche taq smrad na nikoi mu ne trqbva

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:17

    Номер 5 ти си голям балък.Така наречените бежанци идват в Европа с по една торба пари и с претенции.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:24

    № 5, Който умира от глад и мизерия и няма възможност дори да изкара за прехраната, да не се размножава. Не е нормално да имаш 7-10 деца, които да обричаш на гладна смърт. За това не е виновна Европа.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:49

    АЛЛАХ Е ВЕЛИК

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:51

    Номер 1, скърбим и за руснаците, но докато за самолетната катастрофа тече все още разследване, тук отзвукът е мигновен, тъй като е безспорен терористичен акт, показен и ужасен. И двата акта са абсолютно посегателство върху човешкия живот, права и свободи.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete