Неделя, 28 Април 2024, 23:59

Кафеджиите пак протестират, но не носят зарзавати

3 Юли 2013, 08:47
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 881 0


Между 200 и 300 души се събраха за пореден ден "На кафе" пред парламента с искане оставката на правителството на Пламен Орешарски.
Движението в района е блокирано. Автомобилите не преминават пред Народното събрание и около храм паметника "Св .Александър Невски" чак до улица "Шипка".
Протестиращите бият тъпани, надуват свирки и държат плакати. Част от тях гласят: "Това правителство вреди на вас и другите около вас", "Оставка", "Протестът не е платен".
Част от хората носят български знамена. Този път по сградата на парламента не летяха зеленчуци и яйца. За сметка на това пък хората се заканват, че ще "пият кафе" пред сградата до полунощ.
В района има засилено полицейско присъствие, но дотук всичко протича мирно.
Сред протестиращите се забелязват и вече станалите част от пейзажа амбулантни търговци, които продават свирки и български знамена.
Заради протестите целият център е блокиран за движение. На кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Дунав“ полицията спря около 12 души за проверка на личните им документи. Хората не бяха пуснати да отидат „на кафе“ пред парламента. 
Пред Народното събрание, до разположения отстрани на паметника на "Цар Освободител" палатков лагер пък са организирани две подписки. Едната е за задължително средно образование, която има 750 подписа, а другата, която е за промени в Изборния кодекс – 3 500 подписа.
Парламентът събра от раз кворум при първото си заседание за седмицата. 122 народни представители се регистрираха в пленарна зала в началото на днешното заседание. Депутатите от “Атака“ бяха в НС, но лидерът на партията Волен Сидеров отсъства от пленарна зала.


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete