Петък, 26 Април 2024, 13:23

Как да бъдем успешни при залагане на Оувър-Ъндър на мачове

7 Декември 2021, 09:16
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 797


Когато говорим за футболни прогнози за оувър-ъндър, то най-вече се има предвид за брой голове в мача. Най-честата вариация на този тип залог е под/над 2.5 гола. Няма как да бъдем на 100% успешни при всичките си залози, но определено има какво да направим и да се подготвим предварително, за да увеличим своите шансове.

Има турнири и първенства, в които просто головете валят като дъжд. Това се случва в Холандия, Германия, Швейцария и други, както има и такива, в които „под-ът“ изглежда задължителен – Русия, Чехия, Казахстан и други. Сред международните клубни турнири на Стария континент Лига Европа е надпревара, в която головете никак не са рядкост, особено в предварителната, както и по-ранната част на елиминационната ѝ фаза. В зависимост от личните ни преференции дали предпочитаме игра на оувър или ъндър, то ние можем предварително да се ориентираме към лигите, където коефициентът на очаквани голове е по-голям или респективно – по-малък. Друг трик, който можем да използваме, който обаче е свързан с игра на живо, е да следим статистиката на даден мач. Да вземем за пример среща между бразилските отбори Интернасионал и Гремио. Мачът е в заключителната си част, да речем 70‘ мин., ударите по посока на вратата за домакина са общо 15 (8 от които точни), а за госта 10 (5 от които точни), а резултатът е 0:0. Ами чисто математически има изключително голяма стойност да заложим, че ще падне поне 1 гол до края на мача. С оглед на съперниците и минутата, то този коефициент би бил средно около 1.80 при букмейкърите. Поредният коз, който можем да държим в ръкава си по отношението на игра на голове е да проучваме всичко, до което можем да се домогнем като предварителна информация за самия предстоящ сблъсък между отборите. Това са фактори като наказани/контузени играчи, метеорологични условия, разстояния между населените места и други. Допълнителна интересна статистическа информация можем да извлечем от предходни преки двубои между двата съперника. От една страна това не е задължително да е меродавно и традициите са, за да се нарушават, но от друга – просто има отбори, които сякаш няма как да не си отбележат гол, когато се срещнат, както и такива, които играят предпазливо и солидно като стил, и вероятността от попадения между тях е малка.

Близка като вариант на под/над е прогнозата гол-гол/няма гол. Тук изискването е или и двата отбора да отбележат поне по едно попадение, или поне единият да не успее да вкара в противниковата врата. Честа практика е комбинация от двете предвиждания – над и гол-гол или под и няма гол. Така коефициентът се увеличава, но разбира се, шансовете ни намаляват, защото има варианти, в които едното предвиждане е правилно, а другото не.

Най-важното условия за успех е да бъдем постоянни, концентрирани и да следваме определена стратегия за игра. Не трябва да правим рискови залози, с цел „да си върнем“ изгубеното, както и не можем да си позволим волности при добри прогнози. Избираме под или над, специализираме се в него, и предварително (или на живо, в зависимост от преференцията ни) фиксираме залога, с който ще играем всеки следващ път. Успех!

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete