Петък, 29 Март 2024, 12:29

Как да изберем най-добрата течна хидроизолация?

29 Юли 2022, 08:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 810


Без висококачествена хидроизолация е невъзможно да се изгради надеждна сграда или да се проектира висококачествен интериор. Съвременният пазар предлага много различни възможности за решаване на този проблем. Изберете izobul.com - течна хидроизолация, което ефективно решение ще ви спести време, нанася се лесно и е първи избор на много строители.

Всеки цвят отразява топлината по различен начин. Цветът на едно покритие се определя от неговия коефициент на яркост и коефициент на инфрачервено поглъщане, т.е. слънчева отразяваща способност.

Около 50% от слънчевата енергия, достигаща земната повърхност, се състои от инфрачервено лъчение. Тази невидима светлина предизвиква повишаване на температурата на обектите, върху които пада. Тъмните цветове абсорбират тази радиация по-интензивно от светлите цветове. Поради тази причина повишаването на температурата на бялото покритие е по-ниско от това на черното покритие.

Намаляването на температурните разлики в обекта намалява механичните напрежения върху метала и по този начин подобрява устойчивостта на цвета, блясъка и механичните свойства на фолиото. В архитектурните приложения понижаването на температурата на боядисаните повърхности намалява консумацията на енергия за охлаждане.

Ключови аспекти при избор на течна хидроизолация
Качествената течна хидроизолация трябва да притежава следните свойства:
● Да увеличава общото отражение на слънчевата радиация до 85%
● Да намали повърхностната температура с 20%
● Да намаля нуждата от използването на климатик
● Устойчивост на цвета и запазване на гланца
● Да притежава отлични механични свойства

Какво представлява процеса на хидроизолация?
С течение на времето, подобряването на строителните технологии, все по-сериозни изисквания се налагат на покривните хидроизолационни материали.
Това важи особено за обработката на покриви със сложен релеф и нетипични строителни материали, което днес изобщо не е необичайно. В зависимост от вида на течната хидроизолация, която ще използвате, е възможно да се нуждаете от специално оборудване или пък да се справите с обикновена кофа и валяк.

Двукомпонентна течна хидроизолация
Става въпрос за безвъздушно пръскане, при което два компонента се подават и смесват наведнъж под налягане. Веднъж изложени на въздух, те бързо се полимеризират. И в резултат на това имат отлична адхезия, при това без нито един шев.
Пръскането става с помощта на специално оборудване и се превръща в доста лесен и приятен процес.

Какъв друг покрив бихте могли да положите по този начин и то толкова бързо?! Освен това, дори и с най-сложната задача, тук са необходими само двама работника.

Специалното оборудване помага да се постигне точната дебелина на приложението, нито повече, нито по-малко.
Принципът на такова устройство практически не се различава от работата на конвенционален пистолет за пръскане. Съдържа два резервоара, единият от които съдържа полимер-битумна емулсия, а другият съдържа калциев хлорид втвърдител.

И двете субстанции се доставят от контейнери под налягане, компонентите се смесват в накрайника и се подават през малък отвор - достатъчно тънък, че покритието да е с дебелина от 2,2 до 4,0 mm. Вече на място, компонентите действат един върху друг и се втвърдяват на открито.

Освен това методът на пръскане под налягане е значително различен от пневматичния. Тук загубата на материал в околната среда е значително намалена. С прости думи, около пулверизатора няма мъгла и в самия състав се въвежда по-малко разтворител.

Благодарение на всичко това, когато работите с течна хидроизолация, не е необходимо да носите защитен костюм и маска, а скоростта на самото покритие е много по-висока, тъй като целият материал е насочен единствено към покрива, а не се разпръсква просто във въздуха.

Какво оборудване ви е необходимо?

● катализатор
● течна хидроизолация
● монтаж

Най-често течната хидроизолация е черна, а самият материал е съвместим с органосилиций или водна основа, но не и с химически разтворители.
Днес се произвеждат много видове цветна хидроизолация и можете дори сами да боядисате покрива си със специална боя – например, с пистолет за боядисване.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete