Събота, 4 Май 2024, 01:16

Как да изберем подходящ размер кухненски ъгъл

29 Август 2022, 08:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 938


Ъгловият диван е предпочитан вид мебел, като тази тенденция не се очертава да се промени скоро. Търси се за кухни и за дневни, а и може да се открие с разтегателен механизъм. Моделите с функция за сън са едни от най-харесваните, тъй като предлагат удобно място за сядане в комбинация с практично легло. Малък или по-голям, кухненският ъгъл е сред видовете обзавеждане, за които винаги се намира място в жилището, споделят от онлайн магазин Mebelmag.bg.

Какви са предимствата на кухненските ъгли
Кухненските ъгли се отличават с оптималните си размери, които могат да варират. Позиционират се лесно както в просторни помещения, така и в зони с ограничена площ, където модерният и функционален интериор е водеща цел. Предимствата на този вид разтегателни канапета са многобройни, а ето и които са основните:
  - удобство – по време на хранене е важно да се чувстваме добре. Така ще се радваме на добър апетит, а гастрономическите преживявания около трапезната маса ще бъдат винаги приятни. Подобна мебел за кухненския ъгъл е супер опция за хората, търсещи комфорт и красота на едно място. При избора му е важно да се съобрази неговия размер с наличното в стаята пространство;
  - ефектен интериорен детайл – днес можем да поставим ярък акцент в дома си и без да харчим непосилни суми пари за луксозни мебели. Кухненският ъгъл, избран в подходящите размер, има висока естетическа стойност, но наред с това е и полезна интериорна придобивка за трапезарията;
  - допълнително място за багаж – ако канапето за кухня разполага с достатъчно пространство под местата за сядане, то би могло да се използва и като ракла, в която да съхраняваме всевъзможни лични вещи. Това е чудесна новина за живущите в малки жилища, но и за многочленните семейства, които изпитват хроничен дефицит на пространство в домовете си;
- евтина мебел с висока практическа стойност – ценните придобивки не винаги са твърде скъпи, че да не можем да си ги позволим. Тяхната стойност би могла да е напълно приемлива, а това го доказват кухненските ъгли в по-малки и в по-големи размери. Те могат да бъдат закупени и на изплащане, което е и предпочитан вариант за съвременния потребител.

Кухненски ъгли


Освен върху подходящия размер кухненски ъгъл, трябва да наблегнем и върху други неща като тапицерията, интериорния стил, цветовете, шарката на дамаската и други важни детайли, които могат да бъдат причислени към дизайна.

Как да изберем подходящ размер
Измерването на свободното пространство е задължителна стъпка, за да се сдобием с диван за кухнята, който да приляга напълно на предназначената за него ниша. Сред водещите условия е той да не е нито твърде малък, нито твърде голям, че да създава усещане за претрупана обстановка. Той трябва да осигурява достатъчно голяма площ за сядане, но и да съответства на квадратурата в помещението.

Масата, на която се храним, е също сред факторите при избора на ъглов диван за трапезарията. Размерът му трябва да е такъв, че седящите на него да успяват да достигнат до блюдата с храна, а не да се затрудняват по време на хранене и това да им създава дискомфорт. Отстоянието на интериорния компонент от останалото обзавеждане е също сред важните особености, както и неговата височина.

Какъв да бъде дизайнът на меката мебел от подобен тип
Кухненските ъгли се предлагат в толкова много разновидности, че размерът се оказва само една малка подробност в сравнение със стиловото изобилие, което пазарът предлага. С какъв дизайн да бъде диванът за трапезария? Това с въпрос с много отговори, които не винаги успяваме да открием лесно. В светли и в тъмни цветове, с кожена и с текстилна дамаска, с флорален принт или с изчистена визия – подходящите решения не са едно и две, затова трябва да обмислим всяка опция много добре!



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete