Петък, 26 Април 2024, 06:52

Как да изберем стилен мъжки часовник?

30 Юни 2022, 17:02
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 615


Начинът, не само винаги да знаете колко е часът, но и да добавите стилен акцент към всяка визия, е мъжкият часовник. Той е винаги актуален аксесоар и отива на абсолютно всички господа, независимо от кое кътче на света са и кой подред рожден ден са празнували последно. Някога, джобният часовник бил задължителен за джентълмените. Днес него наследник са ръчните часовници мъжки, които отиват на всяка визия. Ето как да изберете своя.

Какви са видовете механизми на ръчните часовници?

Сърцето на всеки един ръчен часовник е неговият механизъм. Той може да бъде механичен, автоматичен или кварцов. Механичните часовници се задвижват от пружина, която се навива на ръка. Те са силно ценени, защото изразяват уважението към часовникарското майсторство и сложното инженерство, вложено в часовника. Батерия не ви трябва, но е нужно да го навивате редовно. Недостатък е, че тези модели са по-чувствителни към околната среда, тъй като са съвкупност от множество сложни миниатюрни отделни елементи. Нуждаят се от настройка на точността на всеки няколко години. Автоматичните часовници мъжки от своя страна, нямат нужда от ръчно навиване. Движението на ръката ви се грижи за движението на малка тежест, която пък навива пружината. Третият и най-разпространен тип часовници мъжки са кварцовите. Те се захранват от батерия и са много точни. Тъй като при тях има много по-малко движещи се части, са доста по-устойчиви на удари. Затова, повечето спортни часовници използват именно кварцов механизъм.

От какъв материал да е часовника и какви екстри да включва?
Можете да избирате между различни часовници мъжки, от разнообразни материали за корпуса и каишката. Те могат да са какви ли не - от мултифункционален масивен тактически часовник с гумирана агресивна визия и часовници от неръждаема стомана до олекотени модели от титан или въглеродни влакна, висок клас часовници от благородни метали, до елегантни дизайни с кожени вместо метални каишки. Освен кръглите циферблати, предлагат се и модели с квадратен, правоъгълен или друг циферблат. Помислете и за това, какво искате да показва часовникът ви, освен точното време? На пазара има много модели часовници мъжки, които имат много други функции. Те могат да показват датата, фазите на луната, да имат аларма, хронограф, тахометър и много други. Подберете модел с екстри, които бихте ползвали.

Постоянно ли ще носите часовника и какъв е вашият стил?
Ако си търсите часовник, който да носите всеки ден, то добре е да съобразите визията му с всекидневното си облекло. Може би сте специалист на свободна практика, който търси комфорт, удобство и се облича спортно-елегантно? Или пък сте работещ професионалист в офис със строги правила за облеклото и неизменно сте с костюм? Трети тип часовници би привлякъл мъжете, които имат професия свързана с по-голямо физическо натоварване, постоянно движение и логистика. Идеята е, да подберете часовник, който продължава идеята на облеклото и стила ви - дали ще е с по-агресивна визия, стилно и скъпо бижу или пък бунтарски модел с интересна кожена каишка, избирате вие. Ако си търсите часовник за по-специални моменти, официални вечери, важни бизнес срещи, тържествени събития, тогава можете да избирате от модели часовници мъжки, които определено имат по-елегантно и бизнес звучене.

В идеалния случай, можете да инвестирате в модел за специални случаи, както и в няколко часовника мъжки за всекидневието. Добавете към визията си и чифт удобни класически спортни обувки като тези: https://www.obuvki.bg/nike-air-force и винаги не само ще знаете колко е часът, но ще се движите с лекота през ежедневните задачи.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete