Петък, 26 Април 2024, 14:12

Как да премахнем миризмата от обувките

13 Май 2022, 07:38
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 700


Не просто прикривайте миризмата на застояли обувки, а премахнете източника на миризмата! Лятото е весело и забавно, докато нечии миризливи обувки не вмиришат цялата къща! Това се случва по предсказуем начин: горещите температури водят до изпотяване на краката, а изпотените крака оставят влага в обувките, която причинява неприятна миризма.

Ключът към премахването на миризмата от обувките е справянето с проблема с влагата. Много хора се опитват да премахнат миризмата, като използват дезодориращ спрей, но това само прикрива проблема. Чрез премахване на влагата и унищожаване на бактериите, причиняващи миризми, можете да премахнете миризмата при нейния източник.

В тази публикация съм включил няколко варианта за Вас, защото има различни начини да направите това. Използвайте този метод, който предпочитате, или този, който можете да постигнете с помощта на артикулите, които вече притежавате. Също така на пазара се предлагат и много продукти, създадени точно за това. Цените им варират в широки граници. Много от тях можете за закупите и онлайн с различни кодове за отстъпки обувки бг.

1. Содата за хляб е чудесен начин да се отървете от миризмите.
За да си направите най-добрия елиминатор на миризми, комбинирайте филтър за кафе, сода за хляб и ластик. Те са наречени "миризливи розови пръчици", но можете да ги наричате както искате.
Напълнете филтъра за кафе с няколко супени лъжици сода за хляб и няколко капки етерични масла, ако желаете. След това завийте филтъра и го завържете с ластик.

Поставете по едно пакетче във всяка обувка за една нощ, за да абсорбира влагата и да дезодорира обувките.
Друг вариант със сода за хляб е да направите обикновен прах за обувки, като смесите шепа сода за хляб с няколко капки етерични масла. Разбъркайте добре, след което нанесете равномерно праха върху обувките и ги оставете да престоят една нощ. На сутринта изхвърлете содата (и ако е необходимо, използвайте прахосмукачка, за да отстраните остатъците от содата от вътрешността на обувките).

2. Използвайте памучни топчета.
Поставете няколко памучни топчета в обувките с няколко капки етерични масла и ги оставете за една нощ. Етеричното масло от лимон и други цитрусови аромати са чудесни за това!

3. Използвайте слънцето

Поставете обувките си на слънце за няколко часа, ако навън е слънчево и топло. Оставянето им на слънце ще ги изсуши и ще ги направи по-малко гостоприемни за бактериите, които причиняват миризми.

4. Възползвайте се от предимствата на фризера си
Можете да използвате и фризера си, за да се отървете от миризмите в обувките си. Поставете ги в запечатан плик с цип и го поставете във фризера за една нощ. Бактериите, причиняващи неприятни миризми, няма да оцелеят при минусовите температури, така че това е бързо и лесно решение.

5. Използвайте лимонови кори
През нощта напъхайте няколко лимонови кори в обувките си. Ако влагата не е проблема, това ще Ви помогне да придадете нов аромат на миризливите обувки!

6. Спирт за почистване
Спиртът за почистване трябва да се напръска вътре в обувките. Този метод ще помогне за справяне с източниците на миризма, което ще Ви позволи да възобновите пълноценното използване на обувките.
Спиртът за почистване е не само антисептичен, но и се изпарява бързо. Всъщност той се изпарява толкова бързо, че подпомага изсушаването на други видове влага, като например потта.

7. Използване на сапун
Накрая бих искал да спомена, че поставянето на парче сапун в обувките през нощта може да помогне за премахването на миризмата. Порестият сапун абсорбира миризмите и оставя след себе си свеж, чист аромат. (Ако имате няколко излишни парчета сапун в шкафа или гардероба си, това е чудесен метод, който можете да изпробвате!)


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete