Петък, 26 Април 2024, 01:36

Как да създадете здравословен и вкусен обяд за работа?

8 Юли 2022, 15:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 643


Искате да се храните с разнообразна храна, но винаги се случва така, че поръчвате обяд с колегите или в близкия магазин са налични само не съвсем здравословни предложения. Затова е важно да имате няколко лесни идеи, с които да сглобите вкусен и бърз обяд. В днешната статия ще ви запознаем именно с такива рецепти, които няма да ви разочароват.

Свеж и хранителен такос
В Kaufland може да откриете огромно разнообразие от свежи и здравословни продукти. Звездата на първата рецета са тортила питките. С тях може да направите наистина много разнообразно меню. Започнете с приготвянето на самата плънка, която може да ви отнеме малко повече време. Ако консумирате месо, то предварително го овкусете и го изпечете на грил тиган или скара. Пригответе различни зеленчуци и дори зърнени култури, с които да освежите вкуса на такоса.
За повече разноборазие, може да приготвите и сосове, които да допълнят обяда ви. Съветваме ви да не прекалявате с тях, защото те често са по-калорични. Когато сте готови с плънката, сложете тортила питка на тигана и подредете всичко, което сте избрали. Трябват ѝ само няколко минути, за да може да се запече. Сгънете на половина и изчакайте още 30 секунди. Когато изстине, може да приберете вашите вкусни такоси в стъклена кутия за обяд.

Вкусна и разнообразна салата
Огромно разнообразие от кулинарни рецепти ще намерите навсякъде в интернет, но е важно да отговарят изцяло на вашия вкус и предпочитания. Затова е страхотна опция да си направите свежа салата, която да е също и много хранителна.

Започнете с нарязването на зеленчуците. Може да сложите спанак, рукола, зелена салата, домати, краставици и някои зърнени култури. От всички тях ще си набавите въглехидрати и фибри. Не забравяйте, че всяко хранене трябва да включва и полезни мазнини. Тук може да сложите авокадо или пък ядки. Орехите са чудесен вариант за салата с меден дресинг.

Ако консумирате месо, може да направите нещо подобно на салата “Цезар”, но с продуктите, които вие харесвате. Също така може да сложите филе от сьомга или просто да заложите на риба тон. Не избирайте твърде силно ухаеща риба, защото това определено няма да се хареса на колегите.

Създайте перфектното меню
Ако обичате да си хапвате и често трябва да изхарчите доста пари, за да може да се нахраните добре, то това меню ще е точно за вас. Започнете с подготвянето на месото и ви предлагаме да направите по-голямо количество, за да ви стигне поне за 3 дни. Когато сте готови с него, обелете картофите, нарежете ги на тънко и изпечете добре.

За да добавите малко свежест е хубаво да имате по-голямо количество салата, в която да сложите авокадо или ядки. Използвайте зехтин за овкусяване и не забравяйте да сложите нещо сладко за следобедните часове.

Обядът е изключително важно да бъде подбран правилно и да може да си предоставите необходимата енергия през целия ден. Залагайте на здравословната и разнообразна кухня, която невинаги може да поръчате в офиса си. Избрахте ли вече, какво ще си сготвите за следващата седмица?

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete