Петък, 3 Май 2024, 17:53

Как да си изкарваш хляба от YouTube?

19 Март 2012, 15:02
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1489 0


Малкият Чарли е нещо като златна мина за семейството си. През 2007 г. той ухапа пръста на големия си брат. Видеото, качено в YouTube, става истински хит и има над 430 млн. гледания. Тогава известният сайт сключва договор със семейството и то получава 120 000 евро.
 
 
 
Хауърд Дейвис-Кар, техният баща, заснема 56-секундния клип и го публикува през май 2007 г. от тогава до сега той е гледан от над  430 млн. души, след успеха бащата регистрира  марка: Charlie Bit Me и се свързва с Дамиан Колиър - експерт в областта на маркетинга, който да се грижи за нея. Първите реални приходи от нея са от апликация за iPhone с име “Charlie bit my finger”.
 
Много компании решават да използват рекламата покрай клипчето и момчетата често са канени в най-известните ток-шоута отвъд Океана
 
Към ден днешен те могат да се появят в реклама на Coca-Cola, Samsung, T-Mobile и Sony PlayStation, съобщават от The Daily Mail.
 
Всичко това показва, че едно обикновено видео може да промени живота ви, при условие, че е оригинално или просто случайността го направи такова.
 
Много потребители печелят както от трафика, така и от сключване на договори за реклама, а според специалистите с тези възможности на YouTube, Google успя да отвори нова ера във виртуалния свят на мрежата.
 
Всеки интернет потребител може да си направи канал и ако той е успешен, да прибира известна сума от публикациите си.
 


Източник: http://www.vipzona.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete