Петък, 3 Май 2024, 07:27

Как община Костинброд разреши две предизборни мероприятия в един и същи момент и място

19 Октомври 2023, 14:54
(2) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1273 3


По време на предизборни кампании се случват неща, на които в "нормалния" живот трудно бихме могли да станем свидетели. За първи път жителите на община Костинброд ще станат свидетели на две предизборни събития по едно и също време на едно и също място. Как се стигна до този момент?
На 2 ноември в общинска администрация - Костинброд е депозирано уведомление за провеждане на събитие в големия салон на НЧ "Иван Вазов-1947", както и за разпространение на предизборни материали и озвучаване на централния площад. В същото изрично е упоменато да се вземат предвид посочените дейности, за да не съвпада събитието с друго такова.
Да, ама не. От администрацията уведомяват друга партия, че датата и мястото са свободни за провеждане на мероприятие. Съответно те си подават уведомление (съгласно Закон за събранията, митингите и манифестациите провеждането на такива събития е с уведомителен характер) и всеки започва да си готви събитието, докато не става ясно дублирането на мероприятията.

Юлиан Ангелов, кандидат за кмет от местна коалиция „Български гласъ“ (ПП „ВМРО - Българско национално движение“, ПП „Движение България на гражданите“, ПП „Съюз на патриотичните сили Защита“) сподели следното отворено писмо в социалните мрежи:

До уважаемите гражданите на община Костинброд
До неуважаемите общинари в община Костинброд
Отворено писмо
Ние от коалиция „Български гласъ“ (ПП „ВМРО - Българско национално движение“, ПП „Движение България на гражданите“, ПП „Съюз на патриотичните сили Защита“) изказваме огромното си възмущение от некомпетентността на ръководството на община Костинброд или злонамерените действия на служителите, целящи да предизвикат конфликт между две политически сили - опозиция на сегашното управление, а именно да допуснат провеждане на две предизборни мероприятия на различни политически субекти в един и същи ден, час и място в Костинброд.
На 02.10.2023 г. ние надлежно сме заявили провеждането на предизборна среща и концерт в читалище „Иван Вазов“ и площада в град Костинброд за 25.10.2023 г. от 18.30 часа и въпреки това от Общината са съгласували подобно събитие на партия „Възраждане“. Това действие противоречи на всички законови норми и мерки за сигурност. И тези, криещи се сега зад фасадата на Община Костинброд, ще си понесат отговорността на 29.10.2023 г.!
Нарочните и злонамерени действия на дамите и господата общинари не успяха да постигнат целта си. Представителите на двете формации, чиито събития са съгласувани с общината и съвпадат по място, дата и час на провеждане, се събрахме и се договорихме да проведем мероприятията си заедно. Ние, за разлика от тези в Общината, сме разумни хора.
Вместо да ни разединят, те ни обединиха за едно ново начало на община Костинброд!
Юлиан Ангелов,
кандидат за кмет на община Костинброд, издигнат от коалиция „Български гласъ“ (ПП „ВМРО - Българско национално движение“, ПП „Движение България на гражданите“, ПП „Съюз на патриотичните сили Защита“)
19.10.2023 г.
Гр. Костинброд

Десислава Рангелова, кандидат за кмет от "Възраждане" сподели своята позиция:

"Скъпи съграждани, искам да се извиня за неудобството, че поради неуредици от страна на общинска администрация нашият концерт, на 25.10.2023г. е дублиран със събитие на ВМРО! Не знаем дали е умишлено или не, но напрежение помежду ни не се създаде! Намерихме общ език с представителите на ВМРО и стигнахме до консенсус, че и двете събития ще се състоят на тази дата! Искам да благодаря на Юлиан Ангелов, Анна Радовска и Николай Борисов за добрия тон и разбирането!
Събитието на ВМРО ще се проведе в НЧ "Иван Вазов", а това на ПП "Възраждане" на градската сцена, на площад "Иван Вазов".
Заповядайте!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 15:22

    СТРАХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА ВЪН ГЕРБ ОТ КОСТИНБРОД

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Мишо 19 Октомври, 19:33

    Отива си Тралалай

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 20:44

    Голем издън, ама много голем.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete