Петък, 26 Април 2024, 07:39

Какви са критериите за качество при избор на земеделски трактори

24 Ноември 2022, 07:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 718


Тракторите безспорно са най-използваните машини в земеделието. Какви обаче са критериите за качество при избор на една такава техника в морето от множество опции и варианти?

Питаме специалистите от Тайтън Машинъри България, които са официалният вносител на американския бранд Case IH на българския пазар за земеделска техника.

На първо място експертите от Titan Machinery съветват преди съответния земеделски стопанин да премине към купуването на даден трактор, без значение дали колесен или верижен, той да определи характеристиките на своята ферма или стопанство.

От особено значение е да се вземе предвид региона и терена (нивата/полето), в които техниката ще работи, заедно с техните специфики - размери на парцелите, типове почва, проходимост на терена, възможност за обработване. Съответно културите, които фермера ще отглежда и не на последно място - инвентара, който ще бъде прикачен към новия трактор.

Критериите за качество при избора
Случайният избор на трактор, без да се вземе под внимание технологията, може да доведе до това, някои от работните операции да се окажат неизпълними. Ако техниката е универсална, тя ще работи и в тесни редове при култури като слънчоглед или царевица.

Класическите тежки трактори пък са предназначени основно за трудни задачи, свързани с почвообработката.

Има разбира се още много различни нюанси на всичко това.

Понякога земеделците купуват трактор с минимално окомплектоване, което впоследствие се оказва недостатъчно. Напоследък доста чест пример е липсата на преден силоотводен вал. Случва се, фермерът да иска да прикачи косачка, но това да се окаже невъзможно.

Именно затова е много важно освен да определите нуждите на стопанството си, но и хубаво да помислите за какви операции ще използвате трактора Освен това и да се запознаете с всички опции и варианти, които се предлагат на пазара.

трактори Case IH

Експертите от Тайтън Машинъри споделят някои от основните критерии за качество при избора на нова арготехника:

- Марка - доверете се на бранд, който се е доказал в годините и има оторизиран сервиз и обезпеченост на резервни части;
- Мощност - още един път направете реална оценка на стопанството си и това за какви операции и с какъв инвентар ще използвате трактора;
- Разход на гориво - това е един от основните разходи, особено в момента при покачваща се инфлация и вдигане на цените на горивата;
- Гуми - също често подценявана част от избора на техника. Проверете гумите, с които е окомплектована агромашината, тъй като качеството им и налагянето в тях играят особена роля за сцеплението, натиска на почвата, разхода на гориво и качеството на самата обработка.

Не забравяйте да попитате за опциите по техниката, окомплектоването, гаранция и възможности за сервизно и следгаранционно обслужване.

CASE IH: Изберете най-доброто за стопанството си
Американският бранд Case IH не само е лидер на пазара на селскостопанска техника, но и предлага огромно разнообразие от модели и серии агромашини, подходящи за всеки вид и тип стопанство в България.

Едни от най-популярните трактори от Titan Machinery са сериите Quadtrac, Magnum, Puma, Maxxum и Farmall на Case IH.

Разгледайте пълното портфолио с машини и над 50 различни модела трактори на конкурентни цени онлайн в сайта на Titanmachinery.bg.

Заложете на машините - рекордьори, признати в цял свят! Доверете се на опита!

Имате въпрос? Попитайте ни още сега!

Експертите от Titan Machinery са на мнение, че всяко едно стопанство не просто се нуждае от специална машина, но и заслужава най-доброто, за да успее да разгърне своя пълен потенциал.

Свържете се с Titan Machinery, като им изпратите директно онлайн запитване или ги потърсете на кратък номер *4040.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete