Четвъртък, 2 Май 2024, 11:57

Какви са ползите за община Ботевград от хазартната реклама върху общинска собственост? (ВИДЕО)

11 Февруари, 16:59
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4492 92


Билбордове и реклами на известна марка казина заливат Ботевград. Расте броят на новите игрални зали, а с това и подстрекаването към хазарта, особено при младите хора, които все още не са формирали своето критично мислене и са поддатливи на „лесни и бързи пари“. Всичко това води до опасна зависимост – пристрастяване към хазарта, загуба на средства, залагане на вещи и бижута в заложните къщи, бързи кредити. С други думи – деградация – финансова, морална, личностна, социална.

Масовата реклама на казина в Ботевград ни провокира да зададем въпроса към кмета Иван Гавалюгов: Какви средства постъпват в бюджета на община Ботевград от реклама на казина „Ефбет“, годишно?

Отговорът е следният:

„Има едно решение на Общинския съвет, което предоставя средствата от реклама, от определени фирми, на които ние предоставяме общински терени за разполагане на рекламно-информационни съоръжения, да постъпват в спортни клубове.

От рекламата на „Ефбет“  постъпват 350 хил. лв. годишно, които се разпределят между 5 спортни клуба – за ФК „Балкан“, за БК „Балкан“, ФК в Трудовец, Скравена и „Козаро“. Тези средства не постъпват в бюджета на община Ботевград.

Ако държавата отделяше достатъчно средства за спорт, сигурно нямаше да се налага спортът да се финансира от подобен тип игри.“

Отдавна вече се говори за хазартна зависимост. Ето как е определена тя в журналистически материал на Дарик от м. юни 2022 г., озаглавен: Пристрастяване към хазарта: Симптоми и превенция:
„Хазартното разстройство, известно още като компулсивен хазарт, представлява неконтролируемо желание да продължите да играете хазарт, въпреки негативните последици.

Хазартът се определя като залагане на нещо ценно с надеждата да се получи нещо още по-ценно.
Хазартът, подобно на наркотиците или алкохола, може да стимулира системата за възнаграждение на мозъка, което води до пристрастяване.

Ако имате проблем с пристрастяването към хазарта, може да продължите да преследвате загубите, да криете поведението си, да източвате спестяванията си, да трупате дългове или дори да прибягвате до кражби или измами, за да поддържате зависимостта си.

Принудителният хазарт е сериозно разстройство, което може да разруши живота на даден човек.“





Източник: balkanec.bg

Коментари (92)

  • Отговори (49) (73)
    1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 17:23

    Една добра и вярна статия.

    • (73) (37)
      1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 21:58

      Една изключително манипулативна и невярна статия ! Но ... който плаща, той поръчва музиката. Цецко плаща ( и той завалията не знае къде е тръгнал ), а пък другарката Трендафилова припява според опорката, все пак е платена журналистка. Интересно дали тази другарка забелязва същите тези реклами в общините, които медийно обслужва. Сигурно, но там и въпрос не смее да зададе на ръководството на плащащата за медийния си комфорт община, камо ли да напише подобен изключително некоректен материал. И, другарко, Ефбет рекламират игри със спортни залози, каквито в България се играят още от началото на 90-те, а не казина.

    • (73) (8)
      2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 22:01

      1.1 Напротив, другарю. Компанията Ефбет освен игрални зали има и казина, както физически така и онлайн казина.

    • (33) (73)
      3. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 22:03

      Що за кметска мивка трябва да си 1/1, да одобряваш такава язва изграждана в Ботевград. Кмета крематориум да ви направи насред площада, пак ще се намерят няколко гъзолизи да викат Ура.

    • (73) (26)
      4. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 22:17

      1.3 Всичко което не е забранено, е разрешено. И Балканец се превърна в медийна "язва", но си я има и кметът редовно отговаря на всякакви въпроси на "медията". Но интересно защо не се задават никакви въпроси на кметовете на другите отрязявани от "медията" общини. Едва ли там няма проблеми или поне дискусионни решения или действия на администрацията. Отговорът е ясен. Медиите също са платен бизнес. Особено Балканец :)

    • (32) (73)
      5. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 07:33

      НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОГО Е ПОДГОТВЕНА СТАТИЯТА. ТОВА Е НАЙ-ВЯРНАТА СТАТИЯ ИЗЛИЗАЛА В БОТЕВГРАДСКИ САЙТ И ОТРАЗЯВА НА 100% МНЕНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ. ТЯ Е ПО-ВЯРНА ОТ ИЗБОРЕН ПРОТОКОЛ. Г-Н КМЕТА, МОЖЕ БИ ЩЕ ОТГОВОРИ САМО НА ЕДИН ВЪПРОС. "ЧИЙ ОБЩЕСТВЕНИ ПОТРЕБНОСТИ, УДОВОЛЕТВОРЯВА ТАЗИ ПРИДОБИВКА"

    • (13) (72)
      6. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 10:08

      Тук въпроса е един: Има ли право общинското ръководство да харчи парите от реклама за тези по същество частни клубове?

    • (15) (70)
      7. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 12:05

      Има ли медия в Ботевград да направи журналистическо разследване на тема Колко пари, общински и на рекламодатели потънаха в баскетболен клуб Балкан за 8 години назад?!

  • Отговори (59) (71)
    2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 17:24

    Възниква следният въпрос - как общината отдава собственост под наем ,а парите не влизат в общинският бюджет,а в частни сдружения?!?

    • (28) (71)
      1. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 07:47

      Тези пари поемат по два пътя. Единя към кмета, който ги разпределя по собствено усмотрение прд телешкия възторг на съветниците, втория, към съпругата му. Лев се не губи за глупости.

  • Отговори (40) (69)
    3. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 17:25

    И за какво се ползват парите в Балкан?? Със сигурност не за децата!

    • (29) (70)
      1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:41

      Всеки, които рекламира хазарт на бесилото!

  • Отговори (30) (71)
    4. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 17:26

    Колелото се върти не забравяйте кмете

  • Отговори (28) (73)
    5. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:10

    Ваньо тъпото се самозабрави повече от тулата

    • (26) (70)
      1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 20:14

      Политиците и памперсите трябва да се сменят редовно, причината е една и съща.

  • Отговори (22) (73)
    6. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:11

    Кмете кмете кмете!???Не съм сигурен за сумата!А от други фирми!Фантастико и други магазини, фирми и др!Атлантис колко дава?Не е ,тя само взема!!!

  • Отговори (21) (69)
    7. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:17

    Гледайте канала в YouTube на все още изписващия се като зависим, въпреки че по негови думи е чист от около четири години Пламен ЙотинскиИ за връзката между хазарта, наркотиците, алкохола и всички останали навързани зависимости и тогава да казват, че това с рекламите не е проблем. Проблем е и то голям.

    • (27) (68)
      1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:20

      Плюс, че вчера отново в YouTube канала на Цанов имаше клип със заглавие- Защо БЕ, Ицо? По повод рекламирането на хазарт. Кмета да си го пусне, защото и той има деца. Положението е страшно.

    • (14) (68)
      2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 20:11

      Кенефбет!

  • Отговори (25) (72)
    8. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:40

    Кмете тръгнал си си нема да си искараш мандата май, подлудихте бабите и дядовците с ТОТО, Лотарии,Билети за търкане, Ромите са по казината нон стоп, превърна Ботевград в Лас Вегас,Казина и реклами хазартни през 20 метра, :x аз гласувах за тебе ма ше е за последно, тъпак....

    • (14) (68)
      1. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 21:25

      Лас Вегас, но заради казината.. иначе е пълна мизерия. Нищо не направиха както трябва!!!

  • Отговори (24) (69)
    9. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:42

    Парата прави играта,и заради нея се погазва всичко тя не признава чест, морал, ценности, няма дете, няма майка няма баща,това е.

    • (19) (68)
      1. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 09:28

      Едва ли в друг град има по-съвършенно усвояване на пари. Входящия поток се разпределя първо от кмета, като голяма част се насочва към съпругата му. Следва второ преразпределение на семеен принцип. Разбира се гражданите се осланят на почтеноста на семейството.

  • Отговори (22) (73)
    10. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:43

    Гавалюгов,шиле лакомо!Хората те плюват не от завист ,а защото си бунак!Шефа ти Бонев на Атлантис си клати звонците,пие до посиняване тебе пустисват и онождат родата!Оня си гледа кефа ,нервите си късаш ти!Не казвай ,че си непукист!Деца имаш ей!!!Кой тръгнал по неговия к..все го е прецакал!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (207)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete