Понеделник, 29 Април 2024, 07:17

Калоян Бинев "сребърен" на G2 "President's Cup", Агадир, Мароко

2 Април 2018, 10:31
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1073 0


Състезателят на СК "Сунг - ри Ботевград" Калоян Бинев завоюва сребърното отличие на турнира по олимпийско таекуон - до от сериите G2 "President's Cup" в Агадир, Мароко.

Българският състезател се състезава в категория до 63 кг. мъже и по пътя към финала на надпреварата последователно надигра четирима противници. В първия кръг Кало се справи с англичанина Урес, а след него нашето момче отнесе представител на домакините. На четвъртфинала, в оспорвана битка Кало надигра хърватския национал Андрун с резултат 21 - 18, а на полуфинала Бинев отстрани португалецът Коща. На финала провел се късно вечерта, вече доста изморен, Калоян отстъпи с минимална разлика на испанецът Кабалер.

С това класиране Колян е почти сигурен участник на Гран При сериите, които събират най - добрите състезатели в света в олимпийските категории.

Веднага след прибирането си от Мароко, Калоян ще се присъедини към Владимир Далаклиев на спортната база в Белмекен, за да продължи подготовката си с останалите състезатели от националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство за мъже и жени в Казан, Русия.

Междувременно Кристиян Златев провежда финалните си тренировки преди заминаването си на 07.04. за Световното първенство за младежи до 17 г. в Тунис. Кристиян е за първа година в тази възрастова група и ще се включи в битките за медалите в най -тежката категория. Миналата година той завоюва бронзовото отличие на Световното за кадети в Египет.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete