Понеделник, 29 Април 2024, 10:17

Към работодателите: Стартира схема "Младежка заетост"

2 Юли 2014, 13:20
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2093 0


Във връзка с реализацията на Европейската Гаранция за младежта, Агенция по заетостта ще изпълнява схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Младежка заетост” по ОП „Развитие на човешките  ресурси” 2014-2020г. и провежда онлайн проучване.
         Желаещите да се включат в проучването трябва да знаят, че схемата позволява две дейности:
  • Стажуване: Работодателят или определен от него служител изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Целта е максимално усвояване на практически умения по придобита професия или специалност в рамките на стажа.
  • Обучение на работното място: По време на работния процес тече и обучение на служителя по определена професия или специалност.
         И в двата случая, ако настоящият адрес на младежите е различен от мястото на работа, се осигуряват средства за транспорт от и до работното място за първия месец от стажа/обучението.
         На работодателите, които осигурят стажуване по схемата, ще бъдат покрити разходите както за възнагражденията, така и за здравните и социалните осигуровки на младежите за срок от 6 месеца. Ако след изтичането на стажа  младежът остане на работа и сключи безсрочен трудов договор, на работодателя ще бъдат допълнително покрити разходите за социално и здравно осигуряване за срок от още 6 месеца. Разходите за възнаграждението на наставника по време на стажуване няма да бъдат покрити от схемата и остават за сметка на работодателя.
         На работодателите, които осигурят обучение по схемата, ще бъдат поети част от разходите за възнаграждението на младежите за първите 6 месеца, както и част от разходите за определения наставник.
 
         С цел получаване информация  за нагласите на работодателите за участие, Ви моля да отделите от ценното си време и да попълните Анкета относно потребностите от работна сила(младежи до 29-години) и необходимите й характеристики.
         Желателно е да попълните Анкетата на следния електронен адрес:
 https://docs.google.com/forms/d/1Hyu4cmKQdReh9LHM2nP4LquNwNAdpp7qCfiexo3C3bA/viewform?pli=1&edit_requested=true, до 07.07.2014г.
 
         За допълнителна информация по анкетирането се обърнете към трудовите посредници от Дирекцията на тел. 0723- 601-62
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete