Четвъртък, 9 Май 2024, 01:25

Кампания срещу дрогата в училищата

28 Март 2016, 13:31
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1872 11


В Големия салон на НЧ"Тодор Пеев-1871"гр.Етрополе се проведе среща с учениците от 7 до 11 клас от училищата на територията на града, която е по инициатива на  ОД на МВР-София област и РУ на МВР-Етрополе, като срещата бе по въпросите за вредата от наркотиците и упойващите вещества. Мероприятието е част от съвместната инициатива на ОД на МВР-София област и Терапевтична общност "Феникс" -под надслов "Аз преминах през ада. Не го прави и ти!" 

В началото на срещата- Директорът на ОДМВР- София ст. комисар Мариета Иванова представи целите и обхвата на кампанията.
" Нашата цел е да постигнем максимален превантивен ефект чрез привличането на различни специалисти, в търсене на най- ефективно разрешаване на обществено значимите проблеми, заяви ст. комисар Иванова. Наркотиците присъстват в живота ни и никой не е застрахован, независимо от неговия социален статус, образование и материално състояние, добави в заключение директорът на областната дирекция." Информация по темата представиха Бойка Боянова-директор програма „Ресоциализация“ в терапевтичната общност и Ваня Атанасова-бивш служител на общността. Своята житейска борба с наркотиците разказа и Веско на 16 години от гр.София, който застана смело пред всички и с болка, но и с надежда обясни всяка стъпка от своята лична драма.

На срещата присъстваха: Росица Христова-заместник-кмет на община Етрополе, Христо Андреев-началник РИО София -регион, Георги Стаменов-началник РУ на МВР-Етрополе.

Кампанията „Аз преминах през ада. Не го прави и ти!” се реализира в изпълнение на целите и задачите, заложени в тристранната Областна програма "Заедно за здравето и сигурността на децата", обхващаща периода 2015- 2018г., подписана от областния управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, директора на ОДМВР- София ст. комисар Мариета Иванова и началника на РИО София- регион г-н Христо Андреев.

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:23

    Хора, не на наркотиците! Не стигат за всички :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:58

    Показахме си простотията отново. Да седят хора от друго място, да говорят неща, които е доста добре да знаем като млади хора, половината да искат да си ходят, защото не смятат за нужно да слушат повече, други да не спират да вдигат шум, а ''елита'' от школата да зададат въпроси, по които именно се говореше по време на срещата и нямаше нужда хората да се повтарят, поради невниманието на същите тези... какво да говорим :conf:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Март, 09:04

    много, много си прав №2

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Март, 09:35

    И тая излагация на Етополци не можа да мине без участието на постянно присъстващата,незаменима,неотразима и некомпетентна РОСИЦА ХРИСТОВА.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:28

    Ама каде се продават наркомани

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: 6. 29 Март, 11:50

    То без ''НЕЗАМЕНИМАТА'', ''НЕОТРАЗИМА'' И НЕКОМПЕТЕНТНА Росица Христова куче се не бие бе хора вие не го ли разбрахте това. Но за съжаление горката не се и усеща... :D :D :roll: :shock:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Март, 13:30

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Март, 15:39

    Цялата среща е вид Отчитане на дейност на общинари и тем подобни. Не е ли по-правилно тези срещи да се правят на място в училищата, даже в класните стаи, където децата няма да си тръгнат, няма да вдигат толкова шум и ще имат възможност за повече въпроси.
    Простете, но ми прилича на пореден празник, на който присъстват всички служители на Общинската администрация, не и гражданите.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Март, 15:54

    Имало ли е работна софра след мероприятието?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: гъдьо 29 Март, 16:17

    Етрополе и наркотици?неможе да бъде!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (227)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete