Вторник, 30 Април 2024, 00:55

Кампанията „Дари празник за баба и дядо” протяга ръка на 127 пенсионери от общината

28 Април 2016, 08:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1511 7


До кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов е изпратено писмо от Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), в което се оповестява, че 127 пенсионери от общината ще бъдат подпомогнати чрез кампанията „Дари празник за баба и дядо”. Възрастните хора ще получат ваучери на стойност 20лв, с които ще могат да пазаруват в над 5 000 магазина в цялата страна.
Списъкът с пенсионерите е създаден на база размерът на пенсиите им, които са незначително по-големи от определения от Правителството праг за подпомагане. Разпределението на ваучерите се извършва по предварително подготвени от пенсионерските клубове списъци и със съдействието на местната власт.
 
НСОРБ е партньор на кампанията „Великден за всеки" - „Дари празник за баба и дядо", инициирана от Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова. Както знаете, целта на кампанията е подпомагане на възрастните хора във връзка с наближаващите Великденски празници.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Април, 08:54

    А който не желае да членува в пенсионерските клубове на Тулю?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Април, 09:06

    noduspabka-20jeba-daute u,50 da pag bejukdeh

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Април, 09:29

    Управниците трябва да се замислят какво да направят за да нямат нужда възрастните от тези помощи ! А не да отбиват номера по празниците и да се самозалъгват , че им е чиста съвестта ...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: сюльо 28 Април, 19:15

    Много дават за какво те първа

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Април, 20:16

    Това са хуманни, добри инициативи. Да са живи, здрави и весели възрастните хора, както и техните дарители. Добре е, че още има такива добри хора. Но тази информация е много обща и неясна. Не е уточнено до какви размери на пенсиите се полага, не е ясно дали важи за пенсионери, които не ходят по пенсионерски клубове, кога, къде , как ще се раздават?! Като давате информация, нека да е полезна, да са ясни нещата!? А не е достатъчно да се преписва едно и също, неточно нещо.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Април, 14:59

    Не е ли малка тази бройка за Ботевград, при наличие на голямо население, много фирми и бизнесмени? Доколкото разбрах, бройката зависи от това, колко хора са дарили за съответната община? В Правец нещата са по-добре организирани, защото списъците са пуснати в общинския сайт за справка. А в Ботевград пенсионерите гадаят какви, къде са списъците. Представяте ли си, ако всички с по-ниски пенсии се струпат в пощата да гледат списъците?! А инициативата продължава.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Април, 22:24

    Браво нa кмета за инициативата и стигa сте ревaли човекa дава .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete