Петък, 17 Май 2024, 11:51

Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев се срещна с жителите на Ботевград

12 Септември 2016, 19:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4090 64


Кандидатът за президент ген. Румен Радев и народният представител Кирил Добрев-член на ИБ на БСП днес посетиха Ботевград за среща-разговор с жителите на община Ботевград.
Събитието се състоя в 19:00ч. в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ Ботевград. Генерал Румен Радев и гражданите  проведоха отворен и конструктивен диалог за бъдещето на Република България.

Преди това ген. Радев се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, придружен от председателя на ОбС на БСП за Ботевград Николина Цолова, народния представител на БСП Кирил Добрев, кметът на община Правец Румен Гунински и международният секретар на БСП Деница Златева.

Останалите официални гости бяха  Радослав Стойчев – народен представител от БСП, Александър Манолов – председател на Областния съвет на БСП и Стоянка Балова – председател на областното Младежко обединение в БСП.
В началото на срещата председателят на Общински съвет на БСП - Ботевград Николина Цолова приветства присъстващите с „Добре дошли” на първата среща с ген.Радев, издигнат от „БСП-Лява България” и  подкрепен от Инициативен комитет с председател  Стефан Данаилов.


„Нашата родина е воювала стотици хиляди пъти, за да защитава своя суверенитет. В своята 1300 – годишна история е падала и се е вдигала в името на своите поданици. Днес България отново е изправена пред своята голяма битка – битката за президент. Всеки един от вас дълбоко в себе си таи надеждата, че този път президентът, който предстои да изберем ще бъде в най- голяма степен личност, която с думите и действията си ще отстоява националните  интереси и ще ни кара да се чувстваме горди от това, че сме българи, вместо да изпитваме срам от това! Президент, който няма да бъде слуга на чужди политици, а президент, който ще може да казва НЕ. „Днес имаме криза на управлението и ценностите”. Това каза ген. Румен Радев преди дни и какъв по-ясен знак от това за промяна на статуквото, за която той многократно пледира”, подчерта партийният лидер.
Тя предостави думата на народния представител Кирил Добрев да представи пред аудиторията Ген. Румен Радев.
„Съмнявам се, че ще мога да представя Ген. Румен Радев така, както той сам може да го направи. Имаме старт на една политическа кампания, която всъщност не е кампания, защото стари политически лица желаят рестарт и доверие отново. Когато се огледа човек ще види, че всичко, което е излязло досега на политическата сцена е точно това. Преди да дойдем насам с Ген. Радев говорехме, че Ботевград е именно цветето в нашия мащаб, което показва, как трябва да се осъществи промяната. Тук всички жители успяха да намерят сили в себе си и да променят статуквото. Кой е смятал, че Георги може да си отиде, връщайки се година назад?!”, заяви Добрев. По думите му симбиозата между политици и граждани може да даде онази сила, с която да променим живота им. „ е генералът, подкрепен от една партия със 125-годишна историяДнес мисля, че сме на прав път, защото намерихме човек, който е изградил своята кариера далеч от политиката, политическите интриги и далеч от политическите далавери в тази държава. Когато българските политици на прехода разпродадоха държавата този човек е давал денонощни дежурства и е охранявал България, за да може ние да спим спокойно”, подчерта народният представител.

Биографията на Ген. Румен Радев:

Роден на 18 юни 1963 г. в Димитровград. 
Образование: 
1982 г. – Математическа гимназия – гр. Хасково;
1982 – 1987 г. – Висше военновъздушно училище – Долна Митрополия;
1992 г. – Ескадрилен офицерски курс, „Максуел”, САЩ;
1994 – 1996 г. – Командно-щабна академия – ВА – „Г. С. Раковски”;
2000 г. – Доктор на военните науки, област – усъвършенстване на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой;
2002 – 2003 г. – Военновъздушен колеж „Максуел”, САЩ.
Военна кариера: 
1987 – 1988 г. – младши пилот в 15 изтребителен авиационен полк – Равнец;
1989 – 1990 г. – заместник-командир на звено в 15 изтребителен авиационен полк – Равнец;
1990 – 1994 г. – командир на звено в 15 изтребителен авиационен полк – Равнец;
1994 – 1996 г. – слушател във ВА „Г.С. Раковски”;
1996 – 1998 г. – командир на ескадрила МиГ-29 в 5 иаб – Равнец;
1998 – 1999 г. – заместник-командир по летателната подготовка на 5 иаб – Равнец;
1999 – 2000 г. – заместник-командир по летателната подготовка на 3 щаб – Граф Игнатиево;
2000 – 2002 г. – началник щаб на 3 иаб – Граф Игнатиево;
2002 – 2003 г. – слушател във Военновъздушен колеж „Максуел”, Алабама, САЩ;
2003 – 2005 г. – началник щаб на 3 иаб – Граф Игнатиево;
2005 – 2009 г. – командир на 3 щаб – Граф Игнатиево;
2009 – 2011 г. – заместник-началник на ВВС.
2011 – 2014 г. – заместник-командир на ВВС
2014 г. – командир на ВВС
Летателна информация:
Летец-пилот 1 клас;
Пилотирал L-29; L-39, МиГ-15; МиГ-17, МиГ-21; МиГ-29;
Пролетени над 1 400 часа
 
Ето какво каза пред гражданите на общината ген. Румен Радев:
„Скъпи сънародници за мен е голяма чест да бъда сред вас. В момента, в който влезнах във Ботевград ме завладя онова чувство на гордост от героизма в българската история. Именно вашият град е символ на този героизъм. Вие знаете как да пазите българщината е едно трудно време. Вие продължавате да търсите начини да се съхранява и развива индустрията, когато в България това е трудно. Вие продължавате да се опитвате да водите достоен живот, въпреки че политиците ви отнемат достойнството.
Днес сме се събрали тук, за да говорим за настоящето и бъдещето на България. Фактът, че всеки един от Вас е дошъл на тази среща за мен означава едно, че пред себе си виждам отговорни хора. Вие не само обичате родината си, но и се чувствате отговорни за бъдещето на България. Неизменно изниква въпросът – ние доволни ли сме от това, което виждаме в момента. Доволни ли сме от живота, който водим? Доволни ли сме от бъдещето за нашите деца? Аз лично не съм доволен. Сигурен съм, че вие споделяте моите убеждения. Вашият глас е най-ценен за мен. Уморих се да слушам колко сме добре и как ще се оправим. Искам да знам какво мислите вие, защото това е ценно за мен.
Аз мисля за България. Преди години пишеше, че България не я грози опасност от въоръжени конфликти. Има конфликти и както всички виждаме те пълзят около нашата граница. Процесите на дестабилизация в Европейския съюз продължават, а ние сме членове на този съюз и това се отразява и на нас. Да не говорим за вълната от мигрантски потоци, която всеки момент може да се отприщи към България. Колкото и да ни заблуждават, че сме забогатели ние не можем да вярваме. Образование, здравеопазване – влошават се. Най-лошото е, че младите хора продължават да напускат България и да търсят образование и работа в чужбина.
България е в криза. Криза на ценностите и на управление. Много са причините и аз ги обобщавам така – няма ясна визия за дългосрочното развитие на България.
В България липсват исканията за реалното състояние на страната. Липсва държавническа воля за разработване и налагане на държавнически отговорни решения. Забравен е интересът на отделния българин, както и неговите проблеми и нужди.
Важно е да се появи човек в една от тези институции, който да  бъде коректив на управляващите, който да може да казва „НЕ” , да налага вето на закони, които не работят в интерес на хората. Хората трябва да изберат човек, който да хване здраво юздите на националната сигурност и ще мисли не само за защита на териториалната цялост, а за защита от външно посегателство и вълни от емигранти.


Източник: balkanec.bg

Коментари (64)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Септември, 19:53

    1994 – 1996 г. – слушател във ВА „Г.С. Раковски” :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Септември, 19:57

    Радев- президент

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: 3 години слушател, на ваш гръб 12 Септември, 20:15

    Доктор на науките (макар и военни) да завърши КОЛЕЖ след АКАДЕМИЯ - това е възможно само в комунистическата кочина бълХария!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Септември, 20:15

    народе????

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Септември, 20:21

    Това е генералът, подкрепен от една партия със 125-годишна история. :lol:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Септември, 20:23

    Човека има желание но до там.....

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Септември, 20:28

    Умен военен аз не познавам!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Септември, 20:30

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete