Събота, 18 Май 2024, 09:43

Каракачанов и доц. Величков:"САЩ са в основата на конфликта между Украйна и Русия"

16 Май 2014, 15:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4014 8


„Целта на конфликта в Украйна е да се изтощи руската икономика”. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов днес пред симпатизанти на политическите партии Съюз на патриотичните сили „Защита” и ВМРО. На срещата в зала "Венера" в хотел "Ботевград" присъстваха още доц.Йордан Величков от „Защита” и  д-р Петър Берон. Мероприятеието ръководи Филип Филипов от ръководството на местната организация на Съюза на патриотичните сили „Защита”, който е и общински съветник в ОбС-Ботевград.
 
„В продължение на 25 години наблюдаваме най-криминалния преход, който е извършван в България. Няма по-слаби и безлични политици в Европа от нашите”, заяви в началото на пресконференцията си с местните медии доц. Величков. Според него основният подбудител в конфликта между Русия и Украйна е САЩ. „Има де пречки за американците - едната е Русия, а другата е Европейския съюз. Ние не можем да се опълчим срещу линията на ЕС, но трябва да знаем, че Великите сили са злопаметни и отмъстителни. Нашата политика можеше да бъде по-единна. Президентът със своите изказвания вреди на страната”, категоричен бе преподавателят в два университета на България.
 
„Сега започва една политика на САЩ, която цели две неща - изолация на Русия, която да се отрази на икономиката й. Икономическата дестабилизация на Украйна ще доведе до икономическа дестабилизация и на Русия. Приблизително 50% от произвежданата военна продукция в Съветския съюз се продаваше в Украйна, се пренасочи към Беларус. Цялото това военно напрежение са едни огромни финансови ресурси. Повтаря се сценария от Студената война - политиката на Роналд Рейгън. Целта на конфликта в Украйна е да изтощи руската икономика.”. Това бе пък позицията по актуалния международен проблем на Красимир Каракачанов. В едночасов разговор с членовете на двете партии ‘Защита” и ВМРО той наблегна на редица въпроси от национално значение. По отношение на Европейската позиция, свързана с конфликта в Украйна, той посочи, че играта на Европа е точно обратната. „Водещият играч е Германия, която  се стреми към едни добри дипломатически отношения с Русия. Англичаните са доста умерен в своите изказвания, защото е инвестирала 74 млрд. паунда в руската газова промишленост.Но от един конфликт икономически губи Европа, защото САЩ печелят от това”, каза лидерът на ВМРО.
 
По отношение на България, Каракачанов заяви, че водим една изключително глупава политика. „Правителството се изказа остро в началото, после се осети. Президентът обаче се държи като политкомисар на НАТО, а не като български държавен глава. Вероятността, тръбата, която ни захранва с газ да спре е много реална и тогава ще стане това, което стана 2009 г. , газта поскъпна’, отсече Каракачанов. Според него проектът „Южен поток” ни поставя в руска газова зависимост и е много важен за България, защото нямаме собствени находища. Той припомни, че по подобен начин България е изтървала проекта „Син поток”, който 1994 г. по време на Жан Виденов, поради това, че в неговото правителство не можаха да се разберат, кой ще прибере комисионните и проекта мина през Турция за Гърция. По негови думи сме пред заплаха и от турска газова зависимост. „Нашата политика трябва да бъде максимално прагматична”.
 
Лидерът на ВМРО засега и темата със състоянието на българската армия . По негови думи нейната численост в момента е 16 хиляди човека, без чиновниците. „Тези хора са без необходимото модерно въоръжение. Когато по времето на Иван Костов се срязаха ракетите, това бе направено по искане на Турция чрез американски натиск. Тогава Турция реши своите проблеми и ние се лишихме от едно отбранително средство, за което бяхме дали пари. Дадохме на американците база, но не получаваме нищо, за сметка на турците и гърците, които получават префрернции. Поред него една голяма част постъпват в армията, не за да служат в нея, а за да получават социални придобивки.
 
Каракачанов обсъди с присъстващите симпатизанти на коалицията „България без цензура”, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден” още няколко въпроси, свързани с монополната енергийна политика, с демографската криза, за престъпната приватизация и корупцията, за затварянето на ТЕЦ-овете, което предстои. Хората поставиха въпроса пред гостите, какво трябва да се направи, за да ги няма тези явления в България. Каракачанов посочи, че за жалост в България не се работи ефективно, а чакаме някой да ни свърши работата. Той нарече бившия премиер Симеон Сакскобурготски, лъжец от Мадрид. "За всички бе ясно, че е не може да говори български и не е завършил нито един семестър нищо, и разчитахме той да ни оправи символично за 800дни. За Бойко Борисов всички знаехме, че е мутра и той пак излъга, че ще вземе от богатите и ще даде на бедните. Кой е виновен - този дето лъже или този, дето му вярва?За 25 годни лъжи, трябва да видим, къде е проблемът?”, попита риторично лидерът на ВМРО.
 
Как предвиждате да се развие въпросът с Енергийно разпределителните предприятия? На този въпрос Каракачанов изрази мнение, че сегашното правителство, въпреки твърденията, че ще им вземе лицензите, нямало да го направи. Той нарече елементарен трик, закръгляването на сметките за ток от ЧЕЗ, с което печели близо 30 млн.лв. от всички абонати за една година. „Предишното правителство предпочете да абдикира, отколкото да им вземе лиценза. Бойко Борисов се хвалеше, че ги е глобил с 1 млн.лв. Държавата имаше 33 % участие във всяко ЕРП и те не внасяха една стотинка в бюджета, а когато бяха държавни, от ЕРП-тат България печелеше между 100 и 110 млн. лв чиста печалба на година ”, каза Каракачанов. По негови думи е много вероятно е след евроизборите, тока отново да поскъпне.
 
По отношение на предстоящите евроизбори, той заяви, че в Европейския Парламент трябва да влезнат депутати, които да защитават българския интерес. Той посочи, че в предишния европарламнет е имало двама-трима, които са се откроявали. „Ние сме с най-гоиля брой екскурзианти в ЕП, които са по-големи пътешественици от Магелан и Христофор Колумб взети заедно”. По негови думи битката в ЕП е да се вкарат повече пари в българския бюджет и в него не трябва да има леви и десни. Той  заяви, че темата за гей-браковете е въпрос на национално законодателство. „Това честно казано не храни българския народ”, категоричен бе Каракачанов.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Май, 16:05

    25 ПЕНСИЙ СА ВЛЕЗНАЛИ НА ЗАВЕТ В ХОТЕЛА/Е.АТИ ЕЛЕКТОРАТА/ :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Май, 16:09

    Представяте ли си тези от снимка номер 3 да са начело на държавата :?: Кошмар и срам :idea:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Май, 12:52

    ВМРО е единствената организация, която може да постави външната ни политика на правилния път

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Май, 19:35

    2, ти и за снимка не вървиш,глупако!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: SIRAKOV 17 Май, 19:42

    Защо да са срам ? Така е, тогава нека ви хакат Доган, Станишев и Баце, които са прекрасен избор... В сравнение с другите кандидат, по-добре Джамбазки.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: badana 18 Май, 07:51

    Само Джамбазки може да защити интересите на България в Европарламента , за разлика от останалите подлогите.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Bache Kole 18 Май, 12:53

    Напред ВМРО и г-н Джамбазки! 28/2!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Гюфтapaтa 19 Май, 11:21

    Десетина ДС-фатмаци с полковнишки и генералски пенсии подкрепяли ДС-агент "Иван" Каракочинов - прикрит под "македонски" ДС-комуфлаж побългарен от БКП и ДС влашки каракачански циганин-албинос (сред циганите албиносите са често срещани, поради множеството кръвосмесителни връзки сред тях)! И Джамбазе менгян също!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete