Събота, 27 Април 2024, 06:22

„Картини с бои и с думи“

20 Март 2023, 18:19
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 861 4


„Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ организира представянето пред публика на книгата на Стефка Хикова, „Картини с бои и с думи“.
Събитието се състоя на 17.03.2023 г., в конферентната зала на комплекс „Етрополия“.
Приятна изненада за почитателите на художника Стефка Хикова беше, че тя също така умело може да рисува и с думи. Така се появява първата й печатна рожба, книгата „Картини с бои и с думи“, която бе определена от водещата на събитието, Бистра Александрова, като „истинско бижу, събрало в себе си един цял творчески свят“.
Пред гостите беше представена рецензията на книгата, изготвена от д-р Десислава Иванова, талантлив автор и дългогодишен председател на Литературен клуб „Стамен Панчев – Ботевград“.
За стилната и елегантна книга и изисканото й оформление, заслуга имат издателите от „Калисто – М“, Мария Бакоева и Орлин Попов, които уважиха творческата вечер с личното си присъствие.
Редактор на „Картини с бои и с думи“ е Евгения Христова, изявен литературен талант и човек с огромен организационен опит в областта на културата.
Присъстващите в залата се насладиха на един празник на изкуството и духа. Прочетени бяха много стихове на автора. Имаше и музикални поздрави от вокално трио „Романтика“, с ръководител Боян Шаранов и вокална група „Оренда“ при НЧ „Тодор Пеев–1871“, с ръководител Петя Цекова.
Приветствие към Стефка Хикова поднесе Станка Димитрова, заместник кмет на община Етрополе, с което й пожела още дълги години да радва съгражданите си със своето творчество и благодари на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ за тази среща, защото етрополци трябва да познават своите таланти.
Председателят на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“, инж. Владимир Александров, подари картина на авторката и я удостои с признанието, че тя отдавна е от своя връх нагоре, но и с пожеланието да продължава да твори. Той сподели, че в такива моменти като този, човек говори със сърцето си й благодари, че ни е пренесла в свят, изпълнен с магията на багрите.
От своя страна, Стефка Хикова, поднесе своята благодарност към „Елаците-Мед“ АД за съдействието тази книга да бъде отпечатана, благодари и на всички, които по един или друг начин също са допринесли за появата на това луксозно издание.
Благодарността си към гостите, уважили празника й, авторката изрази с подарък, две от нейните живописни картини.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 20:04

    Докарахте елака до фалит щте си работите виее

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 21 Март, 14:42

      тепърва ще фалира като гледаш "управниците" с какви заплати са а работницитее :?: :cry: :conf: :shock:

  • Отговори (0) (2)
    2. добавен от: Анонимен 21 Март, 21:54

    С тези 10 дирекора ништо хубаво няма да стане

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Мариана Станева 2 Април, 13:40

    Позд.авявам те за хубавата книга със стихове написани любов написаните стихове!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete