Понеделник, 16 Септември 2024, 21:50

Киноложка изложба на породата "Българско овчарско куче" се проведе в с. Петърч

6 Септември, 19:46
(1) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 422 0


За 13-ти път в село Петърч се проведе - Традиционна Киноложка изложба, насочена изцяло към породата - Българско овчарско куче.
Село Петърч от няколко години може да се нарече - мястото в България с една от най-добрите изложби на българско овчарско куче.

Ръководството на село Петърч, в лицето на кмета Борислав Борисов, организаторите от “МАБОК” и Национална организация - “Каракачанско куче”, посветиха днешната изложба на Мирослав Арсенов - кинолог и радетел на каузата “Българско овчарско куче” и на Любо Бояджиев - един от основателите на изложбата и голям любител на породата.

На изложбата в село Петърч, породистите качества на кучетата, чиито собственици са от цялата страна, се оценяват от професионално жури с български и международни съдии.

Преди награждаването на “най-добрия приятел на човека”, Трайко Младенов - кмет на община Костинброд и Борислав Борисов – кмет на село Петърч, приветстваха присъстващите на стадиона в село Петърч.

Г-н Младенов поздрави всички жители и гости, по повод днешния празник - 139 години от Съединението на България, припомняйки сентенцията “Съединението прави силата, а силата ражда независимостта.”

В село Петърч продължава да се работи усилено по няколко проекта: съвсем скоро ще бъдат готови и новите съблекални към стадиона в селото, ще бъде изграден нов мост, нов физкултурен салон, а проектът за канализация е почти готов да стартира. Ще бъдат реализирани и важни инфраструктурни проекти за селото.

На събитието присъстваха още: д-р Атанас Тенев- Председател на Общински съвет - Костинброд, общински съветници, Младен Маринов и Анна Александрова – народни представители, певецът Илия Луков, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче – МАБОК, представители на Националната организация - “Каракачанско куче”, жители и гости на село Петърч.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete