Неделя, 8 Септември 2024, 02:53

Клиенти на Банка ДСК пропищяха от изпразнени сметки

16 Юли, 13:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2420 10


Клиенти на Банка ДСК с ужас установиха, че сметките им необяснимо олекват - заради трансакции, които не са нареждали. Сигнали валят от цялата страна. Потърпевши разказват, че били шокирани от "новината", че банковата им сметка не само е празна, но дори е излязла на червено. Някои се заканват да съдят банката за причинените неприятности и стрес.

От ДСК признаха, че има проблем с "дублиране" на плащания и обещаха всички надзвети пари бързо да бъдат възстановени. В кратко съобщение на сайта на банката, публикувано днес, се посочва, че има "техническа неточност след обработка на картови трансакции":

От първо лице

Ето какво разказва една от жертвите на техническия гаф: "Тази сутрин установих, че наличността в сметката ми в БАНКА ДСК беше с около 1000 лева по-малко. Веднага влязох в онлайн банкирането, където от движенията по сметките видях транзакции, които съм направила, с дата 15 юли (на тази дата не съм извършвала такива плащания. Обадих се на кол центъра, от където ме информираха, че имат проблем. Поисках да се извърши справка и след около 30 мин. изчакване от кол центъра на банката успях да получа информация, която потвърди, че съм от пострадалите клиенти, на които два пъти са осчетоводени извършени транзакции от последните 2 дни. Казаха ми да съм спокойна, че се работи и че до дни ще ми се възстанови сумата."

От банката не уточняват какъв е "техническият" проблем.



Реакции

По ирония на обстоятелствата в момента на сайта на Банка ДСК има реклама, която гласи: "Ако се озовеш в чужбина, не забравяй да плащаш с твоята карта ... Изхарчи 200 лв. с нея и ще получиш 20 лв.". Точно под тази реклама се трупат гневни реакции на хора, пострадали от проблема с двойните трансакции. Ето част от тях:

"Напишете го както е в действителност: "Изхарчи 200 лв. и ще ти дръпнем 400!" Няма ла да споделите, най-после, какво се случва с дублираните транзакции.
"Dsk, айде малко по-сериозно!!! От сутринта е някакъв ад с Вашите приложения и страниците . Какво се случва с тези дублирани плащания и тегления?!? И миналата година в сезона на отпуските имахте същите проблеми и хората останаха без пари!
Дублирали сте три транзакции над 160 лева. От три часа не мога да се свържа с вас по всички възможни канали! Смятате ли, че е нормално, въпреки високите ви такси????
От 6.30 сутринта съм като болна заради вас. Как може да дублирате транзакции и да не ни изпратите съобщения? От сутринта сметката ми свети на - лева. Съветвам всички потърпевши да заведат дела!


Източник: в. СЕГА

Коментари (10)

  • Отговори (17) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Юли, 14:18

    Не е само в ДСК и в ТБИ е същото. Те са доказани измамници и извършват финансови престъпления. Сезирайте БНБ(те са им регулатор) отделно КЗП и КФН. Банките са най-големите престъпници!

  • Отговори (8) (1)
    2. добавен от: Баба меца 16 Юли, 14:52

    Искайте компенсация

  • Отговори (14) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Юли, 15:01

    И друго. Втори ден няма пари в банкомата на ДСК.А пък онзи при Атлантис изобщо от 1 месец.Това е най смотаната банка в Ботевград. Заредете си тия машини защото парите са си наши.

  • Отговори (11) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Юли, 15:08

    Обирджииска държава.Това е България

  • Отговори (1) (10)
    5. добавен от: Кънчо 16 Юли, 15:48

    Плащай безкешово бе, пенсио, тази карта за какво ти е :D Много прости хора има, ей

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 17 Юли, 09:32

      Да, най-удобно е да плащаме с карти, няма значение дали си пенсионер или работещ, но сякаш не сме дорасли още за такова плащане.

  • Отговори (9) (0)
    6. добавен от: До 5 16 Юли, 16:11

    И откъде знаеш, че е пенсия? Май не вникваш добре в темата, но това е характерно за мнозина, най-важното е да обидиш някого

    • (2) (7)
      1. добавен от: Кънчо 16 Юли, 16:35

      Кавал, кой освен пенсионерите ходи по банкомати :D Виж как се издаде, че пишеш за себе си и се оправдаваш

  • Отговори (12) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Юли, 16:22

    ДСК постоянно изпраща фишинг мейли с не вярно съдържание!
    Не са само те, тъй като аз съм и към ТБИ и към ДСК.
    Всички банки са еднакви, разликата е в хакерите и поддръжката на банкоматите!!!

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: До Кънчо 17 Юли, 00:17

    Кънчо, Кънчо, пак не разбра нищо. Нищо, все пак еволюцията пропуска и такива

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete